Skip to main content

Μέγας Παναθηναϊκός στο Κάουνας

Ο Παναθηναϊκός άλωσε το Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις, σημείωσε τρίτη συνεχή νίκη στην Ευρωλίγκα και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 5-6, κάνοντας βαθμολογικό άλμα.

Mε τον Ντέρικ Γουίλιαμς να πραγματοποιεί μεγαλειώδη εμφάνιση (25 πόντοι) και τον Ντουέιν Μπέικον να… σιγοντάρει (19π.), ο Παναθηναϊκός πήρε την τρίτη συνεχή νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα.

Οι «πράσινοι» πέρασαν με 81-67 από το Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις, υποχρεώνοντας τους Λιθουανούς στην πρώτη εντός έδρας ήττα για φέτος και βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 5-6.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 27-11 λίγο πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου κι έφτασε τη διαφορά μέχρι τους 19 πόντους (37-18) στο 14’, με τρίποντο του Μπέικον.

Η Ζαλγκίρις επιχείρησε ν’ αντιδράσει μειώνοντας την απόσταση από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς πήγαν στο ημίχρονο έχοντας διαφορά στο +16 (44-28).

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν την ένταση στην άμυνα και δημιούργησαν προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Με επιμέρους σκορ 20-10 μέχρι το 29΄ η Ζαλγκίρις μείωσε στους έξι (54-48), αλλά ο Γουίλιαμς με έξι συνεχείς πόντους έγραψε το 60-50, για να μειώσει με τρίποντο ο Ντίμσα στην εκπνοή της τρίτης περιόδου σε 60-53.

Στην τελευταία περίοδο όμως ο Παναθηναϊκός κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και βρήκε τα σουτ που ήθελε, με τους Γουίλιαμς και Γουόλτερς.

Με τη διαφορά ξανάγινε διψήφια (77-65) λίγο πριν από τη τέλος, ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε σωστά και άνετα το χρόνο και έφτασε χωρίς πρόβλημα στην πέμπτη νίκη του.