Skip to main content

Forbes: 142 εκατομμύρια τα έσοδα του Masters, αλλά θα μπορούσαν να ήταν περισσότερα

Σύμφωνα με έκθεση του «Forbes», το The Masters το 2022 απέφερε έσοδα 142 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα.

Σε σύγκριση με το 2021, η Augusta National αύξησε το έπαθλο του Masters Tournament, από 11.500.000 πέρυσι σε 15.000.000 φέτος, εκ των οποίων τα 2.700.000 πήγαν στον νικητή, Σκότι Σέφλερ.

Στην πραγματικότητα, από επιλογή, το τουρνουά έχει μόνο έξι χορηγούς και μέρος αυτών των χρημάτων, όπως αναφέρει το Forbes, πηγαίνει στους συνεργάτες των μέσων ενημέρωσης, CBS και ESPN, για να καλύψουν τα έξοδα παραγωγής του τουρνουά.

Και αν το τουρνουά US Open συγκεντρώνει 93 εκατομμύρια μόνο για ό,τι αφορά τα εθνικά τηλεοπτικά δικαιώματα, τα Masters σε αυτό το είδος, στη Βόρεια Αμερική, δεν εισπράττουν τίποτα, δεδομένου ότι οι συμφωνίες με το CBS και το ESPN επιτρέπουν στην Augusta National τον πλήρη έλεγχο της μετάδοσης της εκδήλωσης με αντάλλαγμα καμία αποζημίωση.

Αυτή είναι μια επιλογή του (ιδιωτικού) κλαμπ, από τα πιο αποκλειστικά στον κόσμο, που φαίνεται να ικανοποιεί και την πρόθεση των μελών. Μάλιστα, για το Forbes, «αν η Augusta National αποφάσιζε να ανοίξει περισσότερο σε χορηγούς και τηλεόραση, το τουρνουά θα μπορούσε να αποφέρει 269 εκατομμύρια περισσότερα έσοδα».