Skip to main content

Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ Μπάγερν και Λίβερπουλ

Τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν, έστω κι αν η Λίβερπουλ «καρδιοχτύπησε», με τους «Κόκκινους» του Γιούργκεν Κλοπ και την Μπάγερν Μονάχου του Γιούλιαν Νάγκελσμαν να κερδίζουν τα δύο πρώτα εισιτήρια για τους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Άγγλοι δεινοπάθησαν για να κάμψουν την αντίσταση της Ίντερ, καθώς αν και είχαν το υπέρ τους 2-0 από τον πρώτο αγώνα του «Μεάτσα» ηττήθηκαν στο «Άνφιλντ» από τους πολύ δυνατούς «Νερατζούρι» με 1-0.

Με τους γηπεδούχους να «σημαδεύουν» τρεις φορές τα δοκάρια του Χαντάνοβιτς (31΄ κεφαλιά Μάτιπ, 52΄, 76΄ σουτ Σαλάχ), το τελικό σκορ και ίσως η πρόκριση κρίθηκε ένα λεπτό μετά εκπληκτικό το γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες στο 62΄, όταν ο Αλέξις Σάντσες άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Με παίκτη λιγότερο πια, η ιταλική ομάδα προσπάθησε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα αλλά δεν κατάφερε να βρει δεύτερο γκολ για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Την ίδια ώρα, στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου η Μπάγερν… σκορπούσε τρόμο στη Σάλτσμπουργκ, την οποία συνέτριψε με το εκκωφαντικό 7-1 κι εξιλεώθηκε για την ισοπαλία (1-1) στην Αυστρία και την κακή εμφάνιση του πρώτου αγώνα.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είχε κάνει χατ τρικ νωρίς-νωρίς σκοράροντας με πέναλτι στο 12΄ και το 21΄ και κάνοντας το 3-0 στο 23΄. Ο Σερζ Γκνάμπρι σκόραρε το 4-0 (31΄), ο Τόμας Μίλερ το πέμπτο κι έκτο γκολ (54΄, 83΄), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Λιρόι Σανέ στο 86΄, κι ενώ είχε μειώσει ο Κγιάεργκαρντ στο 70΄.