Skip to main content

Αντιμέτωπη με τις συνέπειες της θεομηνίας η Χαλκιδική

Στην καταγραφή των ζημιών και στην επούλωση των πληγών εστιάζονται οι προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού και των τοπικών αρχών στη Χαλκιδική, μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας που άφησε πίσω της επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Μετά το σοκ από τις ανθρώπινες απώλειες και τις εικόνες βιβλικής καταστροφής που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα οι κάτοικοι της περιοχής μετρούν τις πληγές τους δίνοντας μάχη με τον χρόνο για την αντιμετώπιση των πολυάριθμων προβλημάτων. Η άμεση αποκατάσταση των υποδομών είναι καίριας σημασίας και για την λειτουργία και των επιχειρήσεων της περιοχής, που υπέστησαν σοβαρό πλήγμα μεσούσης της τουριστικής σεζόν.

Στο μεταξύ οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, «στο ανατολικό και κεντρικό τμήμα της και στη χερσόνησο της Σιθωνίας έχουν αποκατασταθεί όλα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, πλην εξαιρέσεων, με κυριότερη αυτή του Νέου Μαρμαρά».

Κατά τον ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή μεταξύ Ν. Μουδανιών και Καλλικράτειας, οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ώρες

Στην χερσόνησο της Κασσάνδρας, λόγω της διακοπής της τροφοδοσίας του υποσταθμού Κασσανδρείας που προκλήθηκε από την απώλεια δύο ιστών της γραμμής μεταφοράς και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά με την τροφοδότηση του υποσταθμού μέσω γραμμών μέσης τάσης, έτσι ώστε να μπορέσει να ηλεκτροδοτήσει εκ περιτροπής τις περιοχές της χερσονήσου το συντομότερο δυνατό.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, «περίπου το μεσημέρι ή λίγο αργότερα» αναμένεται να έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο σύνολο της Χαλκιδικής,

Όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αρχικά μπορεί να υπάρχουν σύντομες διακοπές ρεύματος, αλλά στην πορεία το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως «ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό έγινε». «Όσα ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη υπήρχαν στη χώρα μεταφέρθηκαν στην Χαλκιδική», είπε προσθέτοντας πως «πατήσαμε γκάζι και κάναμε ό,τι περισσότερο μπορούσαμε».

Είπε ακόμη πως έδωσε οδηγίες στον ΔΕΔΔΗΕ και στον ΑΔΜΗΕ να μεταφέρουν όσα συνεργεία μπορούσαν, προσθέτοντας πως οι υπάλληλοι εργάστηκαν ακόμη και τη νύχτα με προβολείς για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Σήμερα, όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η πιλοτική δοκιμή του τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης «112», παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη.

«Η υπηρεσία άμεσης ενημέρωσης πολιτών για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης -ο αριθμός 112- δεν λειτουργεί στη χώρα μας. Η ενεργοποίησή του αποτελεί άμεση προτεραιότητα» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

naftemporiki.gr