Skip to main content

Σε εξέλιξη το κρίσιμο ραντεβού στο Μαξίμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο. Οι δύο άνδρες πέρασαν πριν από λίγα λεπτά το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, χωρίς να κάνουν δηλώσεις, και αυτή τη στιγμή συζητούν το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού. 

Όλα δείχνουν ότι οι δύο εταίροι οδεύουν προς διαζύγιο και μένει να φανεί εάν αυτό θα είναι σκληρό ή βελούδινο. Σημειώνεται ότι της συνάντησης προηγήθηκε συμβολική ανάρτηση του Πάνου Καμμένου στο Twitter. 

Στις 12:00 θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Eκεί θα φανεί εάν η αλλαγή στάσης την  Παρασκευή, όταν και τόνισε πως δεν είναι υπουργός «υπό παραίτηση», υπογραμμίζοντας πως η μόνη διαφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το «μακεδονικό» μεταφράζεται σε πρόθεση το διαζύγιο να είναι «συναινετικό». 

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να προηγηθεί της ψήφισης της Συμφωνίας, η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι οι εξελίξεις ενδέχεται να είναι ραγδαίες, με τον Αλ. Τσίπρα να ενημερώνει ακόμη και σήμερα το απόγευμα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η χώρα έχει εισέλθει ατύπως σε μία προεκλογική περίοδο με εξαιρετικά υψηλούς τόνους και εκατέρωθεν πυρά. Το κλίμα επιβαρύνουν περαιτέρω οι καταγγελίες ότι βουλευτές των ΑΝΕΛ δέχονται απειλητικά μηνύματα, για τις οποίες μάλιστα υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση. 

Το Μαξίμου κατηγορεί την Ν.Δ. για προσπάθεια εκφοβισμού βουλευτών, προκειμένου να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλεί από την πλευρά του τους κυβερνητικούς εταίρους ότι ενδιαφέρονται μόνο «για την καρέκλα» και δηλητηριάζουν την δημόσια ζωή. Για αλληλοεκβιασμό και αυτογελοποίηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κάνει λόγο και το Κίνημα Αλλαγής.

naftemporiki.gr