Με την κακοκαιρία Byron να σαρώνει τη χώρα, περιφέρειες και δήμοι έχουν αποφασίσει, ως προληπτικό μέτρο, την αναστολή λειτουργίας σχολείων και ενεργοποίηση τηλεκπαίδευσης όπου απαιτείται.
Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική.
Παρόμοιες αποφάσεις για κλειστά σχολεία έχουν ληφθεί σε δεκάδες ακόμη περιοχές της χώρας.
Αττική: Κλειστές όλες οι μονάδες
Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε επίσημα ότι λόγω της έντασης των φαινομένων της κακοκαιρίας Byron, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.
Όπου υπάρχει δυνατότητα, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης (Webex).
Αιγαίο
Σάμος
Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.
Ρόδος
Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων. Η αναστολή επεκτείνεται σε Προσχολική Αγωγή, Ειδικά Σχολεία, ΚΔΑΠ, Δημοτικό Ωδείο και εργαστήρια του Δήμου.
Τήλος
Κλειστά όλα τα σχολεία του νησιού λόγω της κόκκινης προειδοποίησης για επικίνδυνα φαινόμενα.
Σύμη
Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Καστελόριζο (Μεγίστη)
Κλειστά όλα τα σχολεία λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών.
Ο δήμαρχος απευθύνει ισχυρή σύσταση σε πολίτες –ιδίως αλιείς– να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.
Σαντορίνη (Δήμος Θήρας)
Κλειστά όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων λόγω ισχυρών ανέμων, έντονων βροχοπτώσεων και κινδύνων μετακίνησης.
Πιερία
Κατερίνη
Κλειστά όλα τα σχολεία και των δύο βαθμίδων σε όλες τις δημοτικές ενότητες:
Κατερίνης, Πέτρας, Πιερίων, Παραλίας, Κορινού, Ελαφίνας.
Κλειστοί και οι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.
Αναστέλλεται και η λειτουργία των νυχτερινών σχολικών μονάδων.
Δήμος Δίου – Ολύμπου
Κλειστά όλα τα σχολεία της περιοχής λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.
Λακωνία
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολείων στην Περιφερειακή Ενότητα.
Παράλληλα, κλειστά παραμένουν τα σχολεία σε:
Ορεινή Καλαμπάκα
Κάσο
Ανατολική Μάνη
Ευρώτα
Μονεμβασιά
Εύβοια
Κάρυστος
Κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί λόγω αναμενόμενων έντονων φαινομένων.
Κύμη – Αλιβέρι
Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, μετά από σύσταση της Πολιτικής Προστασίας.
Τι ισχύει για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στην Αττική
Η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων στην Αττική συνοδεύεται από αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών και ιδιωτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας και του περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά, οι σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί λόγω των ισχυρών καταιγίδων που αναμένονται, βάσει των προγνώσεων της ΕΜΥ.
Οι δήμοι αναφέρουν πως η απόφαση αποτελεί άμεση συνέχεια του καθολικού κλεισίματος όλων των σχολικών μονάδων.
Υπάρχουν ωστόσο και οι εξαιρέσεις
Εξαίρεση 1: Νέα Ιωνία
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ανακοίνωσε ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, για τη διευκόλυνση εργαζόμενων γονέων που δεν έχουν εναλλακτική φύλαξης.
Εξαίρεση 2: Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη
Παρότι όλες οι σχολικές μονάδες της περιοχής κλείνουν, οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Οι δημοτικές υπηρεσίες βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή για την παρακολούθηση των καιρικών συνθηκών και την άμεση λήψη μέτρων, αν απαιτηθεί.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












