Skip to main content

Ν. Παπασπύρου στο Naftemporiki TV για υπόθεση Τριαντόπουλου: Aν ο ανακριτής βρει στοιχεία για άλλα πολιτικά πρόσωπα, πρέπει να στείλει την υπόθεση πίσω στη Βουλή

«Ο λόγος για τον οποίο απαιτείται να διεξαχθεί Προκαταρκτική, είναι σημαντικός και έχει πολλές πτυχές», τόνισε ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

«Τίθεται θέμα συνταγματικότητας με τη διαδικασία της Προανακριτικής», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, Νίκος Παπασπύρου σχετικά με το αίτημα Χρήστου Τριαντόπουλου να πάει κατευθείαν στον φυσικό δικαστή, μιλώντας στην εκπομπή Rush Hour με τον Τάκη Σπηλιόπουλο στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής.

Εξηγώντας ο κ. Παπασπύρου ανέφερε πως το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο, καθώς σε μία αντίστοιχη περίπτωση πρέπει να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση πριν να ασκηθεί δίωξη.

«Το ερώτημα είναι μήπως είναι μια τυπολατρία. Η άποψή μου είναι ότι ο λόγος για τον οποίο απαιτείται να διεξαχθεί Προκαταρκτική, είναι σημαντικός και έχει πολλές πτυχές», συμπλήρωσε ο κ. Παπασπύρου.

Ερωτηθείς για τη δυνατότητα του ανακριτή να επεκτείνει τη δίωξη και σε άλλα πρόσωπα, εξήγησε: «Ο ανακριτής είναι υποχρεωμένος να διερευνήσει κάθε συμμέτοχο. Αλλά αν δει υποψίες ότι συμμέτοχος είναι άλλος υπουργός, πρέπει να επιστρέψει την υπόθεση στη Βουλή. Και πάμε πάλι από την αρχή».

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.