Skip to main content

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Στην τελική ευθεία – Το πρόγραμμα για ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ειδικά μαθήματα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν φέτος μία από τις 68.851 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα είναι αυξημένος σε σχέση με την περυσινή χρονιά

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, ενώ σήμερα ολοκληρώνονται οι απολυτήριες -ενδοσχολικές- εξετάσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ λυκείου.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), θα αρχίσουν την Παρασκευή 31 Μαΐου με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Για τα ΕΠΑΛ, οι εξετάσεις θα αρχίσουν μία ημέρα νωρίτερα, την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Μαΐου, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

68.851 θέσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο υπουργείο Παιδείας, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα διεκδικήσουν φέτος μία από τις 68.851 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, θα είναι αυξημένος σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Όσον αφορά στις προαγωγικές εξετάσεις για την Α’ και Β’ λυκείου, αυτές θα ολοκληρωθούν στις 14 Ιουνίου 2024. Υπενθυμίζεται, ότι ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα γυμνάσια έχει οριστεί η ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του γυμνασίου θα αρχίσουν την επόμενη Δευτέρα, 3 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου 2024.

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Το αναλυτικό πρόγραμμα

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024:

Πηγή: Υπ. Παιδείας

Σημειώνεται ότι ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Πηγή: Υπ. Παιδείας

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Πηγή: Υπ. Παιδείας

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

  • μέχρι τις 08:00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ.,
  • μέχρι τις 11:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:00 μ.μ.
  • μέχρι τις 11:00 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 11:30 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

  • των ξένων γλωσσών είναι τρεις ώρες,
  • των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες,
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 4΄ έως 6΄ λεπτά ανά υποψήφιο.
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία», η εξέταση συνολικά έχει διάρκεια τρεις (3) ώρες και 30΄ λεπτά.