Skip to main content

Ελληνικό: Ζωντανό μνημείο της ελληνικής αεροπλοΐας το «Mount Olympus» – Το είχε αγοράσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης (φωτογραφίες)

Πηγή φωτ. Υπ. Υποδομών και Μεταφορών

Το επιβλητικό αεροσκάφος Boeing B727/284 αποτελεί έναν από τους σημαντικούς σταθμούς στη μακρά ιστορία της ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας

Πλήθος κόσμου, παλιού εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή, τεχνικοί, πιλότοι και αεροσυνοδοί με τις παραδοσιακές στολές της εταιρείας, παρέστησαν στα εγκαίνια του δεύτερου κύκλου ζωής του επιβλητικού αεροσκάφους Boeing B727/284 Mount Olympus στο Ελληνικό.

Πηγή φωτ. Υπ. Υποδομών και Μεταφορών

Το «παρών» έδωσε και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος χαιρέτισε τη συμβολή της πρωτοβουλίας στην ανάδειξη της αεροπορικής κληρονομιάς της χώρας.

Πηγή φωτ. Υπ. Υποδομών και Μεταφορών

«Είναι ιδιαίτερη ικανοποίηση που βρίσκομαι σήμερα εδώ, για τα εγκαίνια του δεύτερου κύκλου ζωής του επιβλητικού αεροσκάφους Boeing B727/284 Mount Olympus, το οποίο ανήκε στο δυναμικό της ιστορικής ‘Ολυμπιακής Αεροπορίας’, του Αριστοτέλη Ωνάση» ανέφερε κατά την ομιλία του ο υπουργός.

Όπως τόνισε, «το αεροσκάφος αυτό αποτελεί σημαντικό σταθμό στη μακρά ιστορία της ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας. Ενός κλάδου με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο για την οικονομία της Ελλάδας, την υποστήριξη του τουριστικού της προϊόντος και των μετακινήσεων των πολιτών και των επισκεπτών της».

(ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROIKINISSI)

«Οι ρίζες της βρίσκονται στην περίοδο του Μεσοπολέμου, ενώ στη Μεταπολεμική Ελλάδα ήταν ο πρώτος τομέας που προσέλκυσε ξένες επενδύσεις. Η παρουσία, στο Ελληνικό, του Mount Olympus, ενός από τα έξι Boeing, που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και χρησιμοποιήθηκε από την ‘Ολυμπιακή Αεροπορία’ σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, συμβολίζει την αεροπορική ιστορία της χώρας μας και συνδέει δύο σημαντικούς σταθμούς της, την ‘Ολυμπιακή Αεροπορία’ και το αεροδρόμιο του Ελληνικού» πρόσθεσε.

(ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROIKINISSI)

Υπογραμμίζοντας τα οφέλη της πρωτοβουλίας, που όπως σημείωσε, είναι αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας της εταιρείας ZELA AVIATION και του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, επισήμανε πως θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής, θα βοηθήσει την τοπική οικονομία, αλλά και θα προβάλλει ψηφίδες της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

(ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROIKINISSI)

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια. Και να εκφράσω την αισιοδοξία μου ότι το επιβλητικό αεροσκάφος, ως τουριστικό αξιοθέατο, θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομία της χώρας μας και θα αποτελέσει τοπόσημο για τον Δήμο. Γιατί δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας» κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.