Skip to main content

Κυρ. Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά: Εγρήγορση και ενότητα

Η Ελλάδα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, δήλωσε αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στάθηκε στην ανάγκη ενότητας, ψυχραιμίας και αυτοπεποίθησης.

Μιλώντας στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό «Ελληνική Ηχώ» στη Βοστώνη, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να εξηγήσει «τι ακριβώς κάνει η Τουρκία, γιατί έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και γιατί πρέπει να αναβαθμίζεται η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας».

Τόνισε, δε, ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσει τους δυνητικούς ενεργειακούς της πόρους εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «όλοι πρέπει να σεβαστούν την ιδιαίτερη ευαισθησία των Ελλήνων για την ταυτότητα της Μακεδονίας».

Ανέφερε εξάλλου ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με τεράστιο ανεκμετάλλευτο ενεργειακό δυναμικό στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τόνισε ότι θα πρέπει να είναι ένα κέντρο καινοτομίας, παραγωγής αλλά και εξαγωγής ανανεώσιμης ενέργειας.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας να αναβαθμίσει τη γεωστρατηγική της σχέση με τις ΗΠΑ.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση πως δεν θέλει να δώσει το δικαίωμα στους ομογενείς να ψηφίζουν στον μόνιμο τόπο της διαμονής τους.

Παράλληλα, την κατηγόρησε ότι «η μεγαλύτερη ζημιά που κάνει η δεν είναι τόσο στην οικονομία, όσο στην υποβάθμιση της ίδιας της ποιότητας της Δημοκρατίας μας. Με παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, με παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, με οικοδόμηση νέων εκλεκτικών σχέσεων με μια νέα γενιά ολιγαρχών».