Skip to main content

Φονική συμπλοκή στο Μαρούσι: Τι έγινε πριν από την εκτέλεση του 23χρονου – Η ταυτοποίηση του δράστη, οι κάμερες και οι καταθέσεις των τραυματιών

INTIME NEWS

Σήμερα η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου - Έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης - Εντός της ημέρας πιθανότατα η σύλληψή του

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για το νέο σοκαριστικό περιστατικό έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο, στην Κηφισίας, στο Μαρούσι, στο οποίο έπεσε νεκρός από επίθεση με μαχαίρι ένας 23χρονος, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη δύο νεαρά άτομα, ηλικίας 23 και 26 ετών.

Στις 03:45 τα ξημερώματα της Κυριακής, όπως φαίνεται στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας, ο 23χρονος με την παρέα του έφτασε έξω από το νυχτερινό κέντρο και περίμενε την παρέα που βγήκε από το μαγαζί.

Το θύμα τράβηξε 22αρι πιστόλι, ωστόσο δεν υπήρξε πυροβολισμός. Όπως όλα δείχνουν το όπλο του μπλόκαρε, ενώ αμέσως μετά όρμηξε επάνω του ο δράστης με μαχαίρι και τον χτύπησε στην καρωτίδα. Έτσι ο παρ’ ολίγον θύτης έγινε θύμα.

Φονική συμπλοκή στο Μαρούσι: Το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας έξω από το κλαμπ

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Κώστας Τσουμάνης, πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, είπε ότι η αστυνομία αναλύει καρέ – καρέ το υλικό από τις κάμερες, που υπήρχαν τόσο έξω από το μπαρ όσο και από κοντινά καταστήματα, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ήδη ο δράστης.

Ένας από τους τραυματίες στο νοσοκομείο είναι από το περιβάλλον του δράστη και αναμένεται, αμέσως μόλις είναι σε θέση, να δώσει κατάθεση για να πει πώς ακριβώς οδηγηθήκαμε στην αιματηρή συμπλοκή. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το φονικό έγινε «δια ασήμαντον αφορμήν».

«Η καθημερινότητά μας έχει γίνει έτσι, που μπορείς να βγεις για καφέ και να βρεθείς για καυγά», σχολίασε ο κ. Τσουμάνης.

Γνωρίζονταν όλοι μεταξύ τους – «Αν δεν είχε μπλοκάρει το όπλο, θα είχαμε τουλάχιστον δύο νεκρούς»

Από την πλευρά του ο Σταύρος Μπαλάσκας, αστυνομικός αναλυτής, είπε στο Action 24, ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζονταν μεταξύ τους και έχουν ποινικό μητρώο, αλλά είναι «χαμηλής ποινικής κατάστασης».
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, για να φανεί τι ακριβώς ειπώθηκε σε τηλεφώνημα που έγινε αμέσως πριν την εμπλοκή και το εάν υπήρχαν σχετικά γραπτά μηνύματα. Ο κ. Μπαλάσκας επιβεβαίωσε ότι η ταυτότητα του δράστη είναι γνωστή στην αστυνομία και ενδεχομένως μέσα στην ημέρα να έχουμε τη σύλληψή του. Σημείωσε ακόμη πως τα στοιχεία δείχνουν ότι εάν το όπλο του θύματος δεν είχε μπλοκάρει, δύο άτομα θα ήταν νεκρά.   
Σχολίασε ακόμη ότι τέτοιου είδους περιστατικά συνηθίζουμε να βλέπουμε από την Greek Mafia, το οργανωμένο έγκλημα. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση ήταν άτομα που έχουν εμπλακεί σε μικροκλοπές και διακίνηση μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών και δεν φαίνεται να συνδέονται με την Greek Mafia. «Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η εγκληματικότητα έχει λάβει πια τέτοιες διαστάσεις, που βλέπουμε νεαρούς να παίρνουν μαζί όπλο ακόμη και για να βγουν για ένα ποτό», κατέληξε.