Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανήλικα παιδιά και η μητέρα τους όμηροι σε αγοραπωλησία ναρκωτικών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Τρεις συλλήψεις, αναζητούνται άλλοι 3 - Ξυλοδαρμό καταγγέλλει ο ένας

Και μικρά παιδιά ενεπλάκησαν, άθελά τους, σε αγοραπωλησία ναρκωτικών, καθώς κρατήθηκαν σε ομηρία, όπως και η μητέρα τους.

Ειδικότερα, ζευγάρι πήγε με τα δύο ανήλικα παιδιά του να προμηθευτεί ναρκωτικές ουσίες από τον οικισμό ρομά στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Εκεί, όταν ο 32χρονος πατέρας έκλεψε δύο συσκευασίας ηρωίνης συνολικού βάρους 160 γραμμαρίων, ο 52χρονος προμηθευτής τον καταδίωξε, ενώ με τη βοήθεια των τριών ενήλικων γιών του, 35, 28 και 22 ετών, κράτησε όμηρους τη 40χρονη μητέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά τους (κάτω των 10 ετών).

Έπειτα από μία ώρα παράνομης παρακράτησής τους στο σπίτι του 52χρονου, τόσο η μητέρα, όσο και τα δύο ανήλικα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο 32χρονος κατήγγειλε ότι υπέστη ξυλοδαρμό πλησίον του κόμβου των ΚΤΕΛ από τους δράστες.

Αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας εντόπισαν την τετραμελή οικογένεια στη Μενεμένη και την προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, όπου το αντρόγυνο συνελήφθη, όπως επίσης κι ο ένας από τους τρεις γιους, 28 ετών.

Σε βάρος του ζευγαριού ασκήθηκε ποινική δίωξη – μεταξύ άλλων – για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, αλλά και έκθεση, ενώ παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 5η ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Τα ανήλικα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους.