Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η Μέριμνα Ποντίων Κυριών γιορτάζει τα 120 χρόνια της και τιμά τον πυρρίχιο

Από αριστερά: Σοφία Ιακωβίδου, Παναγιώτης Χούμκουλης, Δημήτρης Χάνδρος, ο σκηνοθέτης του βίντεο καταγραφής του πυρρίχιου Νίκος Βουρβαχάκης, Άρτεμις Καρανίκα-Κούμα, Αλεξία Ιωαννίδου, Ανατολή Δημητριάδου, Παύλος Τσιλογλανίδης, Κώστας Σιαμίδης, Τάσος Παρασκευόπουλος, Νίκος Φιλιππίδης και ο μικρός Κωνσταντίνος Τσιβρεμετζής (φωτ.: Έλσα Μυρίδου)

Παρουσίαση του φακέλου της ένταξης του χορού σέρρα στο Εθνικό Ευρετήριο και προβολή του βίντεο καταγραφής του

Μια σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης: η Μέριμνα Ποντίων Κυριών φιλοξένησε την παρουσίαση του Φακέλου και του βίντεο καταγραφής του πυρρίχιου για το Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η εκδήλωση σηματοδότησε την έναρξη των διαλέξεων στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 χρόνων δράσης του ιστορικού Σωματείου της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, «Τραπεζούντα 1904 – Θεσσαλονίκη 2024».

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του σωματείου Ανατολή Δημητριάδου, η οποία μεταξύ άλλων είπε πως παλιότερα τα μέλη της Μέριμνας ήταν «πολύφερνες» νύφες καθώς ήξεραν να κεντούν και να κάνουν τα προικιά τους. Τώρα είναι άξιες επιστημόνισσες, όπως το διακεκριμένο μέλος της Μέριμνας Αλεξία Ιωαννίδου!

Διαβάστε περισσότερα στο Pontosnews.gr