Skip to main content

Εισαγγελέας για Τζωρτζίνα: Με την ανακοπή της, ως δια μαγείας επέστρεψε ο σύζυγος της κατηγορουμένης σπίτι

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

«Ούτε ούρλιαξε, ούτε φώναξε, παρότι είδε το παιδί της να παθαίνει ό,τι και το πρώτο που πέθανε και είναι ψύχραιμη»

Eκτενή αναφορά στη νοσηλεία της 9χρονης Τζωρτζίνας όταν ήταν στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο, τον Απρίλιο του 2021, οπότε έπαθε ανακοπή, έκανε η εισαγγελέας της έδρας, στην εν εξελίξει δίκη της 35χρονης από την Πάτρα.

«Ξαφνικά, χωρίς κάποιο πρόδρομο σημάδι, το βρίσκουν (το παιδί) οι γιατροί ωχρό με μυδρίαση. Η κατηγορούμενη δεν έχει βγει έντρομη στον διάδρομο να φωνάξει. Ή δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει ή δεν την νοιάζει.

Κανένας γιατρός δεν θυμάται πού βρισκόταν την κρίσιμη ώρα η μητέρα. Αν ήταν το κυρίαρχο πρόσωπο, είχε φωνάξει, ήταν σε πανικό, θα τη θυμούνταν. Δεν ακούστηκε η κα κατηγορουμένη.

Ούτε ούρλιαξε, ούτε φώναξε, παρότι είδε το παιδί της να παθαίνει ό,τι και το πρώτο που πέθανε και είναι ψύχραιμη. Δεν καλεί σε βοήθεια με τον ενδεδειγμένο τρόπο, ώστε να ενεργοποιηθεί η αλυσίδα διάσωσης. Είναι ευτύχημα που επανήλθε η Τζωρτζίνα. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από κάποιον τη ζωή, επειδή μπορεί να αντιμετωπίσει νευρολογικά προβλήματα και συγχαίρω τον κ. Χασαπόπουλο, είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο», είπε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Κατά την αγόρευσή της, συνεχάρη αρκετές φορές τον αναισθησιολόγο Ι. Χασαπόπουλο, ο οποίος επανέφερε το παιδί μετά την ανακοπή που είχε υποστεί, κάνοντας ΚΑΡΠΑ για 50 λεπτά και όχι για 20 που αναγράφεται στη βιβλιογραφία, που έχει επικαλεστεί η υπεράσπιση, λέγοντας ότι επέρχονται εγκεφαλικές βλάβες.

«Ο κ. Χασαπόπουλος μας είπε ότι μόλις κατάλαβε ποιο παιδί ήταν, έγινε μια “έκρηξη” μέσα στο μυαλό του, επειδή ήξερε ότι έχουν χαθεί άλλα δυο παιδιά. Αλίμονό μας αν ζητάμε από τους γιατρούς να σταματούν επειδή δεν θα είναι ο τέλειος άνθρωπος. Ποιος έχει πει ότι οι άνθρωποι ΑμεΑ δεν είναι τέλειοι άνθρωποι;

Το πάθος του ήταν να ζωντανέψει τη Τζωρτζίνα, δεν κρατούσε ρολόι. Πώς πετάμε λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο και λέμε “κακώς ξεπέρασες τα 20 λεπτά ΚΑΡΠΑ”;. Μετά από σχεδόν 50 λεπτά, βλέπει το παιδί να αποκτά ρυθμό. Η Τζωρτζίνα ήταν ηρωίδα, πολύ δυνατό παιδί. Σε αυτή τη δίκη εγώ προσωπικά κατάλαβα πόσο σημαντική και δύσκολη είναι η ΚΑΡΠΑ. Τι να σκεφτείς; Το μόνο που ήθελε ο ιατρός ήταν να επαναφέρει τη Τζωρτζίνα. Εγώ τον συγχαίρω. Επανέφερε στη ζωή το παιδί», τόνισε η εισαγγελέας.

Ρωτούσε αν ο σύζυγός της φορούσε βέρα

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε και στη σχέση του ζευγαριού κατά τη διάρκεια που το παιδί νοσηλευόταν στο «Καραμανδάνειο».

«Είναι ένα παιδί που έχει δει τα αδέλφια του να φεύγουν. Η μητέρα του της λέει τα πάντα για τον πατέρα του και αναρωτιόμαστε γιατί είναι σε αυτήν την κατάσταση;

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο “Καραμανδάνειο” έχει προκύψει ότι το ζευγάρι ήθελε να χωρίσει.

Η κα κατηγορουμένη, και ενώ έχει χάσει ήδη δυο παιδιά, κάνει αναρτήσεις και ψάχνει αν φοράει τη βέρα του, αν έχει αλλάξει κάτι στο fb, αν ο σύζυγός της είναι έξω, κυκλοφορεί, ενώ το παιδί της νοσηλεύεται. Εκείνη έχει το νου της αν δηλώνει παντρεμένος ή όχι.

Η κατηγορούμενη έχει βάλει το παιδί της να μη ζητά να δει τον μπαμπά της.

Αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι πεταγόταν στον ύπνο του; Γιατί οι γιατροί μιλούσαν για παιδοψυχολόγο;

Της είχε πει ο πρώην σύζυγός της: “κάθε φορά που θα χωρίζουμε, θα έχουμε μια απώλεια;” κι εκείνη δεν αντιδρά. Δεν τον βρίζει. Δεν λέει τίποτα. Θα έπρεπε να πει “τι είναι αυτά που λες; τι εννοείς;”.

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, έρχεται η ανακοπή της Τζωρτζίνας και ως δια μαγείας ο σύζυγος επιστρέφει στην κατηγορούμενη και οι σχέσεις αποκαθίστανται».

Η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίζεται.

naftemporiki.gr