Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Οι ανακοινώσεις σε Motor Oil – ΟΠΑΠ και οι πωλήσεις στην Optima

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Κέρδη: Στα αυριανά οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου στρέφεται η προσοχή των μετόχων της Motor Oil, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας βρίσκεται στα ιστορικά υψηλά των 3,1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα μεγέθη αναμένεται να παραμείνουν εύρωστα, χάρη στα ικανοποιητικά περιθώρια διύλισης. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2024 η μετοχή «τρέχει» ένα ράλι σχεδόν 18%.

15 ευρώ: Στηρίγματα στα 15 ευρώ βρίσκει η μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία «φρενάρει» την εν εξελίξει πτώση, η οποία έχει οδηγήσει σε μια απόσταση 13% από τα υψηλά των 17,3 ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι η σωρευτική μεταβολή στο 2024 να ανέρχεται περίπου στο -2%, ενόσω η κεφαλαιοποίηση του Ομίλου έχει «μαζέψει» στα 5,5 δισ. ευρώ. Την Τετάρτη, πάντως, η διοίκηση θα ανακοινώσει τα οικονομικά μεγέθη του α’ τριμήνου, τα οποία ενδεχομένως να παράσχουν ώθηση στη μετοχή.

Τηλεδιάσκεψη: Την Τρίτη, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ενημέρωση των αναλυτών για τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της Τεχνικής Ολυμπιακής. Εάν και η χρονική απόσταση από τη δημοσίευση των μεγεθών είναι αρκετά μεγάλη (ένας ημερολογιακός μήνας), το ενδιαφέρον παραμένει μεγάλο, δεδομένου και του ζητήματος για το τελικό αντίτιμο του Πόρτο Καρράς. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση δεν θα διανείμει μέρισμα για φέτος.

Πωλήσεις: Σε πωλήσεις μετοχών προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της Optima Bank, Πέτρος Τζαννετάκης, ο οποίος ρευστοποίησε 4.552 μετοχές. Με την τιμή της τράπεζας να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από την εισαγωγή της στο Χ.Α., αυτό έφερε ένα άμεσο έσοδο 53.308 ευρώ. Βέβαια, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πώληση ήρθε λίγες εβδομάδες πριν τη θεμελίωση του δικαιώματος στο φετινό μέρισμα (0,44 ευρώ/μετοχή).

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)