Skip to main content

Κρήτη: Συνελήφθη 45χρονος για ανθρωποκτονία και βιασμό – Τον αναζητούσε η Interpol

Nikos Libertas / SOOC

Εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοφορία, που είχαν λάβει χώρα στην Αλβανία το 2014

Στην σύλληψη ενός 45χρονου από την Αλβανία, τον οποίο αναζητούσε η Interpol, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Ο συλληφθείς αναζητούνταν για ανθρωποκτονία που διέπραξε στην χώρα, αλλά και για βιασμό που είχε διαπράξει στην Ελλάδα.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον 45χρονο στον δήμο Μαλεβιζίου στην Κρήτη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, διότι επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστό δελτίο ταυτότητας, αλλά και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ επιπρόσθετα του βεβαιώθηκε και διοικητικό πρόστιμο για παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τη συνεχιζόμενη έρευνα και προανάκριση από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου, προέκυψε ότι σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοφορία, που είχαν λάβει χώρα στην Αλβανία το 2014.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, από την συνεχιζόμενη προανάκριση και από αρχειακό έλεγχο στην εφαρμογή σύνθετη αναζήτηση σηματικών Αναφορών του POL, προέκυψαν σε βάρος του επιπλέον τα παρακάτω:

  • Στις 26-05-2023 συνελήφθη από Αστυνομικούς της Υ.Α. Αγίου Νικολάου, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου για κατοχή και διακίνηση 10 γραμμαρίων κοκαΐνης, οπότε και έγινε έρευνα στην οικία του στην Τουρλωτή Σητείας με αρνητικό αποτέλεσμα.
  • Στις 22-10-2023 σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από την Υ.Α. Αγίου Νικολάου για βιασμό σε βάρος 23χρονης ημεδαπής, όπως προέκυψε και ταυτοποιήθηκε εκ των υστέρων.