Skip to main content

Λιμενικό: Εκπαίδευση χειριστών αεροσκαφών-ελικοπτέρων από την Αεροπορία Στρατού

Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ανάμεσα στα 5 στελέχη που εκπαιδεύτηκαν στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Ελικοπτέρων αποφοίτησε επιτυχώς και η πρώτη γυναίκα χειριστής ελικοπτέρου στην ιστορία του ΛΣ -ΕΛΑΚΤ.

Oλοκληρώθηκε το Σχολείο Αρχικής Εκπαίδευσης Αεροσκαφών σταθερών πτερύγων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού (ΚΕΑΣ) στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, το οποίο διενεργήθηκε αποκλειστικά επ’ ωφελεία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Η εν λόγω εκπαίδευση διήρκησε από τις 29/5 έως τις 13/10 και σε αυτή συμμετείχαν με επιτυχία δύο στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στην τελετή απονομής πτυχίων παρευρέθηκαν εκπροσωπώντας το αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ο Β’ υπαρχηγός ΛΣ, αντιναύαρχος Λ.Σ. Πανταζόγλου Αριστείδης, κι ο διοικητής της Μοίρας Αεροπλάνων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίαρχος Λ.Σ. Μηνούδης Άγγελος.

Παράλληλα, την τρέχουσα χρονική περίοδο, εκπαιδεύονται στο εν λόγω σχολείο τρία στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης αυτής θα περατωθεί στις 12/1/24.

Επιπλέον, την 1η Σεπτεμβρίου απονεμήθηκαν πτυχία χειριστών ελικοπτέρων σε 5 στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της θεωρητικής και πτητικής εκπαίδευσης τους διάρκειας 20 εβδομάδων.

Στην τελετή απονομής πτυχίων που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΑΣ παρευρέθηκε ο Β΄ υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αντιναύαρχος Λ.Σ. Πανταζόγλου Αριστείδης, κι ο διοικητής της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίαρχος Λ.Σ. Χατζηγεωργίου Γεώργιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα 5 στελέχη που εκπαιδεύτηκαν στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Ελικοπτέρων αποφοίτησε επιτυχώς και η πρώτη γυναίκα χειριστής ελικοπτέρου στην ιστορία του ΛΣ -ΕΛΑΚΤ.

Συνολικά την τελευταία πενταετία έχουν ολοκληρωθεί αντίστοιχες εκπαιδεύσεις για το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που αφορούσαν 3 χειριστές ελικοπτέρων Μάιος 2018 – 4 χειριστές αεροπλάνων Απρίλιος 2019 και ενός χειριστή ελικοπτέρου Αύγουστος 2019. Η απόδοση στην Υπηρεσία Εναέριων Μέσων συνολικά 10 χειριστών σε συνδυασμό με την εξασφάλιση της εφοδιαστικής και τεχνικής υποστήριξης των εναερίων μέσων του Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. μέσω των διαγωνιστικών διαδικασιών της NSPA, παρέχει στον εναέριο επιχειρησιακό βραχίονα του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα απαραίτητα εχέγγυα για τη βέλτιστη εκτέλεση της αποστολής του.