Skip to main content

Γυναικοκτονία στην Καλαμαριά: Αστυνομικός σκότωσε την πρώην σύζυγό του και αυτοκτόνησε

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Ο 38χρονος φέρεται να περίμενε να φύγουν τα παιδιά με το σχολικό λεωφορείο και στη συνέχεια ανέβηκε στο διαμέρισμα

Ένας 38χρονος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε την 42χρονη πρώην σύζυγό του, ενώ ακολούθως αυτοκτόνησε, στην Καλαμαριά, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, το πρωί της Τρίτης.

Η γυναικοκτονία και η μετέπειτα αυτοχειρία σημειώθηκαν περίπου στις 8:15 π.μ., επί της οδού Κομνηνών 27, σε διαμέρισμα του 6ου ορόφου, σύμφωνα με το voria.gr.

Βάσει πληροφοριών του ίδιου μέσου, το ζευγάρι είχε δύο ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι το ανδρόγυνο βρισκόταν σε διάσταση, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων οι δύο τους δεν συγκατοικούσαν κατά το τελευταίο έτος.

Ο 38χρονος φέρεται να περίμενε να φύγουν τα παιδιά με το σχολικό λεωφορείο και στη συνέχεια ανέβηκε στο διαμέρισμα όπου διέμενε η 42χρονη με τα παιδιά τους, την πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και έπειτα αυτοκτόνησε.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρο και αστυνομικές δυνάμεις που εντόπισαν νεκρούς τη 42χρονη και τον 38χρονο.

Στο πλευρό των δύο ανήλικων παιδιών προκειμένου να τους παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ., τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν ότι το ζευγάρι είχε πάρει συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίζονταν οι μέρες και ώρες επικοινωνίας του δράστη και αυτόχειρα με τα παιδιά. Κατά τις ίδιες πηγές, δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για εις βάρος της απειλές ή βίαιη συμπεριφορά.

Ο 38χρονος είχε μετακινηθεί σε υπηρεσία γραφείου της ΕΛ.ΑΣ. συνέπεια προβλήματος τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε και τού είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο, ενώ φαίνεται πως κατείχε νόμιμα την κυνηγετική καραμπίνα με την οποία σκότωσε τη 42χρονη και έβαλε τέλος στη ζωή του.