Skip to main content

Πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια: Φόβοι για επέκτασή της στην Πάρνηθα

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Καίγεται πυκνό πευκοδασος

Ακόμη ένα πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη στα Δερβενοχώρια, την ώρα που φωτιές μαίνονται σε Λουτράκι και Ανατολική Αττική.

Επισημαίνεται ότι η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται προκειμένου να αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασης της φωτιάς στην Πάρνηθα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στη δασική πυρκαγιά που εξελίσσεται στον ορεινό όγκο των Δερβενοχωρίων  ενισχύονται διαρκώς οι δυνάμεις και από όμορες περιφερειακές ενότητες. Στις 18:20 εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ώστε να ενημερωθούν για την πυρκαγιά στην περιοχή τους. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν εκεί 105 πυροσβέστες 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 30 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή να μετακινηθούν δυνάμεις από την Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα και να επιχειρήσουν απόψε στα Δερβενοχώρια, ενώ και να κινητοποιηθούν και όσα χωματουργικά εργαλεία υπάρχουν στην περιοχή για να ανοίξουν δρόμους, ώστε να μπορέσουν να κινηθούν γρηγορότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Από το μεσημέρι έχει δοθεί εντολή να κινητοποιηθεί η ομάδα δασικών επιχειρήσεων, το πιο επίλεκτο σώμα των Πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στα Δερβενοχώρια και στη λεωφόρο Μαρκόπουλου

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών, από τον κόμβο της Μάνδρας προς την Θήβα, και στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

Παράλληλα κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαρκόπουλου από το ύψος της οδού Ιπποδρόμου προς τον Κουβαρά.