Skip to main content

CSI Institute: Εκατοντάδες σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών σε δημόσια θέα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο σύνδεσμος της εν λόγω ιστοσελίδας έχει ήδη προωθηθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς ενδελεχή διερεύνηση.

Την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών εφιστά το (ελληνικό) Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute), καθώς τις τελευταίες ώρες έχει λάβει, όπως ενημερώνει, μια σειρά καταγγελιών σχετικά με έναν σύνδεσμο που οδηγεί σε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι εύκολα προσβάσιμη από οποιονδήποτε περιηγητή (browser), καθώς με μία απλή εγγραφή, συμπληρώνοντας μόνο username και password, ο χρήστης έχει πρόσβαση σε πληθώρα από βίντεο και φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας, με παιδιά ηλικίας έως δεκατεσσάρων ετών και από τη χώρα μας, αλλά και διεθνώς.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης αρχικά έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μόνο ένα μικρό απόσπασμα από τα επίμαχα βίντεο, στα οποία εμπεριέχονται μέχρι και περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, και στη συνέχεια του ζητείται καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να μπορέσει να τα παρακολουθήσει ολόκληρα.

Το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute) καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε περίπτωση που ο συγκεκριμένος σύνδεσμος υποπέσει στην αντίληψή τους, ενώ συστήνεται επιτακτικά η αναφορά του συγκεκριμένου χρήστη που έχει διαμοιράσει το συγκεκριμένο link.

Ο σύνδεσμος της εν λόγω ιστοσελίδας έχει ήδη προωθηθεί από το Ινστιτούτο στην αρμόδια υπηρεσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς ενδελεχή διερεύνηση.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο 11188, καθώς και στο gov.gr