Skip to main content

Δίκη 34χρονης: Θα κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο η παιδοκαρδιολόγος της Πάτρας

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη γιατρός διαψεύδει τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο ότι δήθεν επικοινώνησαν μαζί της είτε κατά την εισαγωγή, είτε κατά τη νοσηλεία.

Ομόφωνα δεκτό έκανε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα του συνηγόρου της 34χρονης κατηγορουμένης από την Πάτρα να κληθεί να καταθέσει η παιδοκαρδιολόγος Αγγελική Καρατζά, την οποία, σύμφωνα με τους γιατρούς του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου, είχαν ενημερώσει ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή.

Όμως, σύμφωνα με τον συνήγορο της κατηγορούμενης, «η κ. Καρατζά διαψεύδει τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο ότι δήθεν επικοινώνησαν μαζί της είτε κατά την εισαγωγή, είτε κατά τη νοσηλεία. Η μοναδική επικοινωνία που είχαν μαζί της ήταν μετά την ανακοπή, όταν την ρώτησαν αν είχε εξετάσει ποτέ τη Τζωρτζίνα στο παρελθόν».

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση της ειδικευόμενης γιατρού του «Καραμανδάνειου» Ράνιας Κελεσίδου, η οποία είχε εξετάσει τη Τζωρτζίνα και κατά την ημέρα της εισαγωγής της στο νοσοκομείο, αλλά και τις επόμενες.

«Το παιδί ήταν με τη μητέρα του, η οποία είχε αναφέρει δύο επεισόδια – κινήσεις άκρων. Το εξέτασα και δεν βρήκα κάτι. Την παρέπεμψα στην επιμελήτρια, η οποία αποφάσισε την εισαγωγή. Το βράδυ εκείνης της ημέρας το παιδί είχε  σιελόρροια, δύσπνοια, είχε κορεσμό. Σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσα να είναι εισρόφηση. Αργότερα το παιδί κοιμόταν ήσυχα» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Τι σας είπε η μητέρα;

Μάρτυρας: Η μαμά είπε ότι τα χειλάκια της είχαν γίνει πιο μπλε και ότι κουνούσε τα χεράκια και ότι πιο πριν είχε αναφέρει ένα κοιλιακό άλγος.

Πρόεδρος: Πώς ήταν η ψυχολογική κατάσταση της μητέρας;

Μάρτυρας: Ήταν ψύχραιμη.

Πρόεδρος: Πώς ήταν ζωτικά το παιδί;

Μάρτυρας: Ήταν καλή η πίεση. Δεν είχε κάτι να με απασχολήσει. Ήταν ένα παιδί που ήταν καλά, ήξερε πού βρισκόταν.

Πρόεδρος: Ποιες είναι οι τιμές που θα αποτελούσαν ένδειξη μίας παθολογίας;

Μάρτυρας: Εάν το οξυγόνο δεν ήταν καλό, υπόταση ή υπέρταση. Οι σφίξεις, είτε ανεβασμένες, είτε χαμηλές, πάλι θα με προβλημάτιζαν.

Δικηγόρος 34χρονης: Δεν έγινε ποτέ συζήτηση για το πώς ένα παιδάκι υπέστη ανακοπή και έμεινε τετραπληγικό;

Μάρτυρας: Συζήτηση έγινε. Ιατρικού περιεχομένου, επιστημονική. Μας προβλημάτισε πώς το παιδί δεν είχε τίποτα και υπέστη ανακοπή.

naftemporiki.gr

Υπόθεση Πάτρας: Η 34χρονη μηνύει τους παιδίατρους του Καραμανδάνειου που κατέθεσαν για τον θάνατο της Τζωρτζίνας