Skip to main content

Κ. Γενηδούνιας (πρόεδρος μηχανοδηγών) στη Naftemporiki TV: Γιατί θα συνεχιστεί η απεργία στα τρένα

«Για να ανέβουμε και πάλι στα τρένα πρέπει να διασφαλιστούν τα πάντα»

Τους λόγους για τους οποίους θα συνεχιστεί η απεργία των μηχανοδηγών στον σιδηρόδρομο έως και την Τετάρτη εξήγησε στο Naftemporiki TV o πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας, ενώ εξήγησε τι θα πρέπει να γίνει ώστε να μην επαναληφθεί μία σιδηροδρομική τραγωδία, όπως αυτή στα Τέμπη.

«Η απεργία συνεχίζεται έως την Τετάρτη, γιατί για να ανέβουμε πάλι στα τρένα, πρέπει να έχουν διασφαλιστεί τα πάντα και να έχουμε μιλήσει με τους υπευθύνους. Γιατί κανείς δεν μας έχει καλέσει να μιλήσουμε εμάς τους μηχανοδηγούς, παρόλο που εμείς ήμασταν εκείνοι που διαμαρτύρονταν για τέτοιες καταστάσεις» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή Newsroom με τον Μιχάλη Ψύλο.

Ο κ. Γενηδούνιας εξήγησε πως αυτή τη στιγμή 4 ιδιωτικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στις σιδηροδρομικές μεταφορές τη χώρα και πληρώνουν στον ΟΣΕ τέλη υποδομών και τόνισε πως πρέπει άμεσα να ληφθούν δύο μέτρα.

1.       Να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και η λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας. «Αν δουλέψουμε ως χώρα σοβαρά σε αυτό το κομμάτι δεν θα χρειάζονται 23 χρόνια, που δεν το κάναμε» σχολίασε.

2.       Να ενισχυθεί ο ΟΣΕ ουσιαστικά σε ανθρώπινο δυναμικό. «Γιατί τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε όλη την Ευρώπη και τη συντήρηση της βαριάς της υποδομής την κάνει το κράτος και έτσι πρέπει να είναι» υπογράμμισε.

Παράλληλα σημείωσε ότι όσον αφορά στους μηχανοδηγούς υπάρχει και πλαίσιο που προβλέπει εκπαίδευση 18 έως 24 μήνες, το οποίο και τηρείται αυστηρά.

naftemporiki.gr