Skip to main content

Σήμερα το «ύστατο χαίρε» στον 29χρονο υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ / EUROKINISSI

Αύριο Παρασκευή στο Νευροκόπι η κηδεία του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους, σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Στις 10.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα με το F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας την περασμένη Δευτέρα. Αύριο Παρασκευή στο Νευροκόπι θα γίνει η κηδεία του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους, του 31χρονου σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη. Ο θάνατος του κυβερνήτη επιβεβαιώθηκε χθες από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, έπειτα από την ολοκλήρωση των ερευνών.

Στην κηδεία του συγκυβερνήτη Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ενώ η ταφή του 29χρονου σμηναγού θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους. Το διθέσιο μαχητικό της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης είχε απογειωθεί από την Ανδραβίδα τη Δευτέρα στις 10:15 π.μ. και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα το αεροσκάφος κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας. Το μεσημέρι της Δευτέρας εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια του Phantom ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας εντοπίστηκε η σορός του 29χρονου συγκυβερνήτη, υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Χθες το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του πως «ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη» και πως «η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».

naftemporiki.gr