Skip to main content

Θάνατος 16χρονου: Ελεύθερος με περιοριστικό όρο ο 34χρονος αστυνομικός

ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ / INTIME NEWS

Του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε – με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης – ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά.

Μετά τη διαφωνία που διαπιστώθηκε ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής του κράτησης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έλυσε τη διαφωνία υπέρ του ανακριτή και με βούλευμα του έκρινε ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σε βάρος του πάντως αναμένεται να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της σε βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι επήλθε ο θάνατος του ανήλικου. Για τη νέα πράξη – αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο – θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή. Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως ο αστυνομικός, με βαθμό αστυφύλακα, έπρεπε να οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς, κατά την κρίση του, λόγω της εμπειρίας και εκπαίδευσής του δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος Ρομά, που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι στη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά, υπέκυψε μετά από 8 ημέρες νοσηλείας σε ΜΕΘ κηδεύτηκε την περασμένη Πέμπτη.

Κατά την απολογία του διά υπομνήματος, στις ανακριτικές αρχές ο αστυνομικός, που είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό επέμεινε ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως ισχυρίστηκε – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του.

naftemporiki.gr