Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 16χρονος που χτυπήθηκε από πυρά αστυνομικού

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Ο 16χρονος τραυματίστηκε από τα πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από καταδίωξη την προηγούμενη Δευτέρα.

Κατέληξε ο 16χρονος που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης στις 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δυσάρεστη είδηση ανακοινώθηκε και τους γονείς του παιδιού.

Ο 16χρονος ήταν διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας και έδινε μια άνιση μάχη, καθώς ήταν γνωστό ότι τα τραύματα που έφερε στο κεφάλι (οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις) ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» στις 5/12/22 στις 2:02π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε κωματώδη κατάσταση. Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Σήμερα 13/12/22, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 π.μ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δεκαεξάχρονου.

Τ. Θεοδωρικάκος: Βαθιά λύπη για τον θάνατο του 16χρονου – Η Δικαιοσύνη θα κρίνει τις ευθύνες

Την βαθιά λύπη του για τον θάνατο του 16χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη εκφράζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στο Twitter, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για σεβασμό της διαδικασίας διερεύνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δικαιοσύνη.

«Εκφράζω βαθιά λύπη για τον θάνατο του 16χρονου αγοριού και την συμπαράστασή μου στους οικείους του» αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του και προσθέτει: «Επαναλαμβάνω πως η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούμε όλοι αυτό».

Αναμένεται η απόφαση για τον κατηγορούμενο

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό καθώς την Παρασκευή διαφώνησαν ανακριτής και εισαγγελέας σχετικά με την προφυλάκισή του ή μη.

Ως εκ τούτου ο κατηγορούμενος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να συνεδριάσει το Συμβούλιο των Πλημμελειοδικών προκειμένου να εκδοθεί απόφαση.  Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα, με την έκδοση βουλεύματος.

Ο εισαγγελέας εισηγείται προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να προφυλακιστεί ο αστυνομικός. Όπως επισημαίνει -μεταξύ άλλων-, λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

naftemporiki.gr