Skip to main content

Τουρκία: Παραμένει στη Λιβύη όσο είναι ενεργή η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Οι τουρκικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη Λιβύη θα παραμείνουν εκεί για όσο παραμένει σε ισχύ η διμερής στρατιωτική συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης και εφόσον το ζητά η λιβυκή κυβέρνηση, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε την Τρίτη ότι θα συζητούσε την αποχώρηση των στρατιωτών, εφόσον αποσυρθούν πρώτες οι άλλες ξένες δυνάμεις. Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις της παρέχουν στρατιωτική εκπαίδευση στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT Haber, ο Ιμπραήμ Καλίν είπε επίσης ότι οι τουρκικές εταιρείες θα διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στις προσπάθειες ανοικοδόμησης της Λιβύης. Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα παράσχει υποστήριξη στη νεοεκλεγείσα μεταβατική κυβέρνηση της χώρας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.