Skip to main content

Δολοφονία Σκαφτούρου: Τον σκότωσαν με δέκα σφαίρες στο σώμα και τρεις στο κεφάλι

Η εκτίμηση των Αρχών, ότι οι δολοφόνοι του Γιάννη Σκαφτούρου τον ήθελαν πάση θυσία νεκρό, επιβεβαιώνεται από τα ιατροδικαστικά ευρήματα. Σύμφωνα με αυτά, ο «θείος Τζο» δέχτηκε τουλάχιστον 10 σφαίρες σε όλο τον κορμό του σώματός του και 3 στο κεφάλι.

Υπενθυμιζεται ότι η εκτίμηση των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που προσπαθούν να λύσουν το κουβάρι της υπόθεσης ήταν από την πρώτη στιγμή πως οι δολοφόνοι ήταν έμπειροι, αδίστακτοι και ήθελαν να χύσουν αίμα.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία εντόπισε την παρατημένη μηχανή των εκτελεστών του Σκαφτούρου, στην οποία αναζητούνται αποτυπώματα και DNA. Η μηχανή είχε κλαπεί μέσα από κοντέινερ το καλοκαίρι του 2019 στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Παράλληλα εξετάζεται και το αγροτικό αυτοκίνητο που προσπάθησαν να κλέψουν οι αναβάτες της μηχανής από διερχόμενο οδηγό, αλλά το έριξαν σε χαντάκι με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί. 

Ο οδηγός του αγροτικού, που τυγχάνει να είναι και συγγενής του Γιάννη Σκαφτούρου, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς περιέγραψε τους δράστες, που τον απείλησαν με βαρύ οπλισμό και τον κατέβασαν από το όχημα χωρίς να τον χτυπήσουν.

«Με απείλησαν με καλάσνικοφ, και μου ζήτησαν να κατέβω από το όχημα. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά και πιθανότατα να ήταν Αλβανοί. Φορούσαν μαύρα ρούχα, full face στο κεφάλι, γάντια, γυαλιά ηλίου και ήταν μετρίου αναστήματος» είπε ο μάρτυρας που ήλθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκτελεστές.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται φωτογραφίες και βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν «πιάσει» τους δράστες στα Σκούρτα, και από την ανάλυση προέκυψε πως δεν ήταν η μοτοσικλέτα που εγκατέλειψαν. Οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών δεν αποκλείουν όμως να είναι τα μέλη της υποστηρικτικής ομάδας που συμμετείχαν στη άγρια δολοφονία.