Skip to main content

Εμβολιασμοί παιδιών: Χιλιάδες νέα ραντεβού από 5 Ιανουαρίου

Ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, και με τη νέα χρονιά θα παραληφθούν νέα εμβόλια και θα προστεθούν νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Οι εμβολιασμοί παιδιών της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, ξεκινούν με τις πρώτες 60.000 δόσεις που έχει παραλάβει η χώρα μας, των εταιρειών Pfizer/BioNTec.

Μιλώντας σήμερα στη ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, γνωστοποίησε ότι στις 3 Ιανουαρίου θα φτάσει στην Ελλάδα η πρώτη μεγάλη παραλαβή εμβολίων για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Έτσι στις 4 με 5 Ιανουαρίου θα ανοίξουν χιλιάδες νέα ραντεβού. 

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, έως το απόγευμα της Τρίτης είχαν κλειστεί 31.000 ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών. 

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς ατόμων άνω των 60 ετών, είπε ότι 115.000 άτομα της συγκεκριμένης ομάδας είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους. Εκτίμησε μάλιστα ότι μέχρι τις 16 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί οι μισοί από τους 520.000 ανεμβολίαστους. 

Παράλληλα, επεσήμανε ότι έχουν αυξηθεί οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί και θα δοθεί προτεραιότητα στα 18.000 αιτήματα για εμβολιασμό με πρώτη δόση σε όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν. 

Τέλος, εξήγησε ότι ετοιμάζεται ειδική πλατφόρμα για όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό προκειμένου να υποβάλλουν τα πιστοποιητικά τους και να μην τους επιβληθεί κάποιο πρόστιμο.