Κοινωνία
Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 17:06

Το 2016 η δίκη της 22χρονης που είχε επιτεθεί σε συμμαθήτριές της σε σχολή του ΟΑΕΔ

Αναβολή για τις 15 Μαρτίου του 2016 έλαβε η σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης της 22χρονης Μαρίας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, η οποία τον περασμένο Απρίλιο, είχε επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον τριών συμμαθητριών της, σε σχολή νοσηλευτικής του ΟΑΕΔ στον Ρέντη.

Αναβολή για τις 15 Μαρτίου του 2016 έλαβε η σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης της 22χρονης Μαρίας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, η οποία τον περασμένο Απρίλιο, είχε επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον τριών συμμαθητριών της, σε σχολή νοσηλευτικής του ΟΑΕΔ στον Ρέντη.

Η 22χρονη, που κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε απόπειρα και κατ' εξακολούθηση, είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή της, ότι είχε πέσει πολλές φορές θύμα bullying στο σχολείο της.

Μάλιστα σε ιδιόχειρες σημειώσεις της, που είχαν βρεθεί μέσα στη τσάντα της στη διάρκεια του περιστατικού και προσκομίστηκαν στη δικογραφία, η κατηγορούμενη είχε γράψει: «Δεν θέλω να τους σκοτώσω - Δεν θέλω να τους τραυματίσω - Θέλω απλώς να τους σταματήσω».

Η συνήγορος της Μαρίας, Γιάννα Παναγοπούλου, που βρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια Πειραιά, μιλώντας στους δημοσιογράφους, απηύθυνε έκκληση προς το υπουργείο Παιδείας να παρέμβει στην υπόθεση της 22χρονης, καθώς -όπως τόνισε- η κοπέλα που επέστρεψε την Πέμπτη στη σχολή της προκειμένου να δώσει εξετάσεις, ενημερώθηκε από τη διεύθυνση ότι είχε μείνει από απουσίες.

«Να μη μένουμε στο αυστηρό γράμμα του νόμου, καθώς η διεύθυνση της σχολής γνωρίζει ότι το παιδί όλο αυτό το χρονικό διάστημα που απουσίαζε είχε νοσηλευθεί καθαρά για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο, καθώς είχε υποστεί ψυχική διαταραχή και έντονο στρες, λόγου της ενδοσχολικής βίας,» τόνισε η κ. Παναγοπούλου και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή η 22χρονη Μαρία που είναι υγιέστατη -και υπάρχουν έγγραφα του νοσοκομείου που το αποδεικνύουν αυτό-, μένει στο σπίτι, ενώ όλα τα άλλα παιδιά δίνουν εξετάσεις».

«Η Μαρία κάνει αγώνα για να ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών της και να επιστρέψει στο κοινωνικό επίκεντρο και όχι στο περιθώριο», πρόσθεσε η συνήγορος και απηύθυνε έκκληση προς το σχολείο «να δείξει τον κοινωνικό του χαρακτήρα και να δώσει την ευκαιρία στην 22χρονη να δώσει εξετάσεις για να μπορέσει και πάλι κοινωνικά το παιδί να εγκληματιστεί».

Πηγή: ΑΜΠΕ