Κοινωνία
Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 22:53

Εισαγγελική παρέμβαση για δημοσίευμα σχετικά με κακοδιαχείριση στο ΑΠΘ

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Μπακέλος προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα εφημερίδας για κακοδιαχείριση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Μπακέλος από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα Λάμπρο Τσόγκα προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για κακοδιαχείριση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ξόδεψε 8,3 εκατ. ευρώ για δαπάνες μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Ιδρύματος την ώρα που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε υπηρεσίες του Πανεπιστημίου για ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Για την υπόθεση ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κάλεσε αύριο στο γραφείο του τον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το εν λόγω δημοσίευμα.

Τους προηγούμενους μήνες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε παραγγείλει άλλες δύο προκαταρκτικές έρευνες για υποθέσεις που είδαν το «φως» της δημοσιότητας και αναφέρονταν σε οικονομικές σπατάλες.

Η πρώτη αφορούσε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου παραβρέθηκαν σε γάμο στην Κωνσταντινούπολη, καλύπτοντας εν μέρει τα έξοδα μετακίνησης από τα ταμεία του Ιδρύματος.

Η δεύτερη αφορούσε τον αντιπρύτανη Οικονομικών, Γιάννη Παντή, ο οποίος φέρεται να δώρισε κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα σε ηθοποιό, με χρήματα του ΑΠΘ, ενόψει της παρουσίασης στην τηλεόραση του μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου που κατασκεύασαν φοιτητές του Ιδρύματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ