Πολιτική
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 14:22

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς

Τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στις 5 το απόγευμα θα έχει κλειστή σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων. Το βράδυ θα μιλήσει σε δείπνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πέντε ξένων Επιμελητηρίων.

Τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στις 5 το απόγευμα θα έχει κλειστή σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, στο ξενοδοχείο «Χάγιατ», και το βράδυ θα μιλήσει σε δείπνο, στον ίδιο χώρο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πέντε ξένων Επιμελητηρίων (Ελληνοαμερικανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογερμανικό, Ελληνοϊταλικό, Ελληνοϊσπανικό).

Για την επίσκεψη του κ. Σαμαρά ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο αναπληρωτής γραμματέας του τομέα παραγωγικών τάξεων, Στράτος Σιμόπουλος, και ο συντονιστής του κύκλου Οικονομίας Κώστας Ταγγίρης σε συνέντευξη Τύπου.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στα προβλήματα στον τομέα της οικονομίας στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Επικαλούμενοι τα στοιχεία του ΟΑΕΔ τόνισαν ότι η Κεντρική Μακεδονία είναι η «μητρόπολη» της ανεργίας στην Ελλάδα, καθώς στην εν λόγω περιοχή βρίσκονται το 25,6% των ανέργων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Επεσήμαναν ότι η άσχημη κατάσταση στην αγορά αποδεικνύεται από το ότι οι διαγραφές επιχειρήσεων είναι 6.301 και οι νέες εγγραφές 4.532, δεν υπάρχει ρευστότητα, οι Τράπεζες δεν χορηγούν ούτε μπλοκ επιταγών και τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται στην Κεντρική Μακεδονία ανέρχονται στο 10%.

Παρατήρησαν επίσης ότι η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία έχουν εγκαταλειφθεί σε επίπεδο υποδομών και πρόσθεσαν ότι πρέπει να ολοκληρωθούν το Μετρό και τα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», να τονωθεί ο τουρισμός, να χτυπηθεί το παραεμπόριο, να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και να δώσει το κράτος τα χρήματα που χρωστάει σε επιχειρηματίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ