Κοινωνία
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 14:31

Πυρκαγιές σε Αρτέμιδα Αττικής και Δελφούς Φωκίδας

Νέο πύρινο μέτωπο, τέταρτο σήμερα, στην Αττική. Τη φορά αυτή, λίγο μετά τις 14:00, πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Αρτέμιδα (Λούτσα), κοντά στη λεωφόρο Κιάφα.

Νέο πύρινο μέτωπο, τέταρτο σήμερα, στην Αττική. Τη φορά αυτή, λίγο μετά τις 14:00, πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Αρτέμιδα (Λούτσα), κοντά στη λεωφόρο Κιάφα.

Επί τόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, πέντε οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), δύο Canadair και τρία ελικόπτερα, το ένα από αυτά συντονιστικό.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπάρχει, στην παρούσα φάση, κίνδυνος για τις κατοικίες της περιοχής.

Η ΕΛΑΣ αναφέρει πως διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κιάφας, από το ύψος της Πρεσβυτέρου Μάρκου έως την οδό Αγίας Κυριακής.

Την ίδια ώρα, στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι και δασική έκταση στους Δελφούς, στη Φωκίδα, όπου επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος δύο Petzetel, τέσσερα Canadair κι ένα ελικόπτερο. Όπως ενημερώνει η πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος για τον αρχαιολογικό χώρο ή για κατοικίες.

Πυρκαγιά μαίνεται από το μεσημέρι και στο Κάταφυτο Κάτω Νευροκοπίου, στη Δράμα. Την κατάσβεσή της ανέλαβαν 38 πυροσβέστες, 12 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ένα ελικόπτερο κι ένα Petzetel.

Στο μεταξύ, καίγεται και δασική έκταση στο Δίλοφο Αγιάς στα Φάρσαλα Λάρισας, όπου κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες, έξι οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δύο Petzetel, καθώς και σε δασική έκταση στην Καβησό Έβρου, όπου επιχειρούν 39 πυροσβέστες, 12 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων κι ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11:42 το πρωί σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στον Βύρωνα Αττικής, σε κατοικημένη περιοχή, έναντι του Κοιμητηρίου, κοντά στο Θέατρο Βράχων.

Ήδη από τις 13:00 το πύρινο μέτωπο ήταν σε ύφεση κι οριοθετημένο. Για την πλήρη κατάσβεσή του έχουν κινητοποιηθεί 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, έξι οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. με 12 πυροσβέστες, ένα ελικόπτερο, καθώς και εθελοντικά οχήματα.

Στις 11:57 η πυροσβεστική ενημερώθηκε και για πυρκαγιά στα Τουρκοβούνια, στο Γαλάτσι, σε υπαίθριο χώρο κοντά σε παλιό λατομείο, όπου έσπευσαν τέσσερα οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της γέφυρας της Λυκόβρυσης, καθώς και οι πυρκαγιές που έκαιγαν από χθες σε Μπαστάτικα Κέρκυρα και Βαθύλακκο Σουλίου Θεσπρωτίας.

Άμεσα ελέγχθηκε πύρινο μέτωπο και στην Ερέτρια Εύβοιας. Υπό έλεγχο είναι και η πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Μύστακας του δήμου Αρριανών Ροδόπης (13 πυροσβέστες με έξι οχήματα).

Και αύριο, Πέμπτη, πολύ υψηλός προβλέπεται, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία και Αργολίδα.

naftemporiki.gr