Κοινωνία
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 09:35

Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης στο γκαράζ του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος»

Σε μία εστία, στην αριστερή πλευρά στην πλώρη του πλοίου, έχει περιοριστεί η φωτιά που εκδηλώθηκε στο ισόγειο γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα ξημερώματα της Τετάρτης. Στη διάρκεια της νύχτας απαντλήθηκαν αρκετές ποσότητες νερού από το εσωτερικό του πλοίου που είχε πάρει μερική κλίση.

Σε μία εστία, στην αριστερή πλευρά στην πλώρη του πλοίου, έχει περιοριστεί η φωτιά που εκδηλώθηκε στο ισόγειο γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στη διάρκεια της νύχτας απαντλήθηκαν αρκετές ποσότητες νερού από το εσωτερικό του πλοίου που είχε πάρει μερική κλίση, ενώ σήμερα οι πυροσβέστες επιχειρούν να προσεγγίσουν και σε άλλα σημεία του γκαράζ που δεν ήταν μέχρι τώρα προσβάσιμα.

Ο καπνός στο μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει περιοριστεί και χθες άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου προκειμένου να γίνει μερική απομάκρυνση 19 φορτηγών και να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών. Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του πλοίου παραμένουν υψηλές και οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 20 άνδρες της ΕΜΑΚ.

Όταν η φωτιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, αναμένεται να ξεκινήσει η εκκένωση του πλοίου από τα οχήματα και τα φορτηγά.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος», που είχε αποπλεύσει την Τρίτη 28/08 στις 22:00 από τον Πειραιά για τα Χανιά, επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά στην ακτή Ξαβερίου τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του. Στον Πειραιά αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 875 επιβάτες του πλοίου και το βοηθητικό προσωπικό από τα 140 άτομα του πληρώματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ