Πολιτιστικά
Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 09:00

Εικαστική ματιά σε μια εγκληματική ιστορία αγάπης

Στο πλαίσιο της ομπρέλας πολιτιστικών δράσεων #Rest@rt, η ομαδική έκθεση «Bonnie & Clyde» εγκαινιάζεται στην Aqua Gallery, στη Σαντορίνη, το Σάββατο 7 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της ομπρέλας πολιτιστικών δράσεων #Rest@rt, η ομαδική έκθεση «Bonnie & Clyde» εγκαινιάζεται στην Aqua Gallery, στη Σαντορίνη, το Σάββατο 7 Ιουλίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη έκθεση του θερινού πολιτιστικού προγράμματος της γνωστής γκαλερί, η οποία στεγάζεται στο lobby του ξενοδοχείου Art Hotel, στον Πύργο Σαντορίνης. Το επιχειρηματικό εγχείρημα του δυναμικού ομίλου διαχείρισης ξενοδοχείων Aqua Vista Hotels αποτέλεσε μια σοβαρή επένδυση  στον τομέα του Πολιτιστικού Τουρισμού και έχει ήδη βραβευθεί για τις άρτιες παραγωγές του.

Το #Rest@rt, ο μόνος κεντρικός συντονιστικός φορέας που εξειδικεύεται στον Πολιτιστικό Τουρισμό, συνεχίζει να προβάλλει τις δουλειές των Ελλήνων καλλιτεχνών, αξιοποιώντας τα πολυτελή καταλύματα των δημοφιλών ταξιδιωτικών προορισμών. Στα ξενοδοχεία, με τα οποία συνεργάζεται, διοργανώνει και παρουσιάζει εικαστικές εκθέσεις -ζωγραφική, γλυπτική, videoart, installations, performing- μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, χοροθέατρο, βραδιές ποίησης και άλλα αξιόλογα πολιτιστικά δρώμενα, αποτελώντας αξιόπιστο εργαλείο πολιτιστικής διαχείρισης, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Πολιτισμού και του ΕΟΤ.

Γνωστοί σε ολόκληρο τον κόσμο

Η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης «Bonnie & Clyde»,  Νικολένα Καλαϊτζάκη, σημειώνει: «Η Bonnie και o Clyde, το περιβόητο ζευγάρι κακοποιών που η ιστορία αγάπης τους, συνυφασμένη με τα εγκλήματά τους, έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο, βρίσκουν νέα γη, μέσα από μια εικαστική έκθεση στη Σαντορίνη. Ληστείες τραπεζών, δολοφονίες και απάτες, καθημερινές παράνομες περιπέτειες ήταν για αυτούς ο πιο όμορφος τρόπος, για να περνούν τη ζωή τους ευτυχισμένοι. Παρέα τους ήταν η ποίηση, η μουσική, οι καλές τέχνες, τα τσιγάρα και το αμάξι τους. Πράγματι, αγαπούσαν ο ένας τον άλλον, σε ακραίο βαθμό. Είχαν μπει από καιρό στο στόχαστρο της αστυνομίας. Η ενέδρα στήθηκε στις 23 Μαΐου του 1934. Πριν τους διαβάσουν τα δικαιώματά τους, η ομάδα χωροφυλακής της Λουϊζιάνα γάζωσε το αυτοκίνητό τους με 187 σφαίρες. Η Bonnie ήταν 24 κι ο Clyde 25 ετών. “Κάποια μέρα, θα πέσουν μαζί και θα ταφούν πλάι πλάι. Για κάποιους θα είναι πένθος, για τον νόμο ανακούφιση. Θα είναι ο θάνατος της Bonnie και του Clyde”, είχε γράψει μια μέρα η Bonnie στο προφητικό της ποίημα».

Οι καλλιτέχνες

Στην έκθεση, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Έφη Βερικίου, Ειρήνη Βογιατζή, Μαρία Βύρρα, Ιωάννα Καζάκη, Ευάγγελος Καλογερόπουλος, Κατερίνα Καλουμένου, Ειρήνη Καουκάκη,  Κατερίνα Κασσαβέτη, Χρήστος Κατσίνης, Εβίνα Κιπενή - Θαλασσινού, Κωνσταντίνος Κουνάλης, Μαρίνα Κουτσοσπύρου, Beskida Kraja, Εύη Κυρμακίδου, Νίκος Λαμπρινός, Βασίλης Μπακάλης, Κατερίνα Ξαρχοπούλου, Σμαράγδα Παπούλια, Μαρίνα Ροβίθη, Αγνή Ρούσσου, Ρανιώ Σαρρή, Asterios Toris, Άννα Τούρλα, Χριστίνα Φοίτου και Έλλη Χούσου.

Πληροφορίες

Art Hotel - Aqua Gallery: Πύργος - Σαντορίνη, τηλ.: 2286 030845.

gkoul@naftemporiki.gr