Skip to main content

Βουλή: Live η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια

(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την οικονομία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια.

Η συζήτηση διεξάγεται με πρωτοβουλία του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σωκράτη Φάμελλου, σε επίπεδο προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων, «για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Παρακολουθήστε τη συζήτηση ζωντανά:

Μάχη στο παρά 5 των ευρωεκλογών

Η συζήτηση είναι ουσιαστικά ένα άτυπο «debate» εν όψει ευρωεκλογών μεταξύ των κομμάτων, τα οποία προσέρχονται με εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις στη σημερινή συνεδρίαση.

Από τη μία πλευρά η κυβέρνηση μιλά για «εισαγόμενη ακρίβεια» και εστιάζει στις κινήσεις που γίνονται τόσο για την στήριξη του εισοδήματος των πολιτών όσο και στα μέτρα για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας.

Παράλληλα εξαπολύονται πυρά στην αντιπολίτευση πως καταθέτει ακοστολόγητες προτάσεις και το μήνυμα που εκπέμπεται είμαι πως δεν πρέπει να τεθεί εν κινδύνω η δημοσιονομική ισορροπία.

Από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση βάζει στο στόχαστρο την κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί πως δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την τιθάσευση των τιμών. Μία πρόγευση της κριτικής που ασκείται -π.χ. για το γεγονός πως δεν μειώνεται ο ΦΠΑ- υπήρξε χθες στη Βουλή και σήμερα δίνεται νέο… ραντεβού στην Ολομέλεια.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Μάχη για την ακρίβεια στο παρά 5 των Ευρωεκλογών