Skip to main content

Μαίνεται ο «πόλεμος» δηλώσεων με αιχμή τη δήλωση Κασσελάκη για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά»

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ν.Δ.: Κατάντια της αξιωματικής αντιπολίτευσης - ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν κάνει την παρερμηνεία «επιστήμη»

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η νέα πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος αναφερόμενος στην υπόθεση των Τεμπών στηλίτευσε «όσους το παίζουν πατριώτες και θρησκευόμενοι και συγκαλύπτουν εγκλήματα» και μίλησε για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά».

Β. Κεχαγιά: Δεν μίλησε κανείς για δολοφόνους υπουργούς

Σε δηλώσεις της σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά έκανε λόγο για «παρερμηνεία» όσων είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε πως «δεν μίλησε κανείς για δολοφόνους υπουργούς». «Η έκφραση του κ. Κασσελάκη δεν ήταν αυτή, είναι ένα απομονωμένο κομμάτι. Σε σχέση με την τραγωδία στα Τέμπη, έχουμε πει ότι έχει υπάρξει εγκληματική αμέλεια υπουργών» είπε, θυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «προκαλέσει άπειρες φορές την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να συναινέσει στη διενέργεια προκαταρκτικής επιτροπής». «Από τη στιγμή που λέμε ότι υπάρχουν εγκληματικές παραλείψεις και προσπάθεια συγκάλυψης, σε αυτό εντασσόταν το σχόλιο που έκανε ο κ. Κασσελάκης» διευκρίνισε.

«Άδειασμα από Σπίρτζη»

Να μην υιοθετούνται «λαϊκιστικά μοντέλα», ζήτησε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Σπίρτζης, μετά τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη που αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, έκανε λόγο για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά», δήλωση που ξεσήκωσε σφοδρές αντιδράσεις.

«Δεν βοηθάνε. Όπως δεν βοήθησε η εργαλειοποίηση από τη ΝΔ της φωτιάς στο Μάτι», επισήμανε ο κ. Σπίρτζης «αδειάζοντας» τον αρχηγό του κόμματος.

«Από μένα δεν υιοθετείται. Δεν πρέπει να αντιγράφουμε λαϊκίστικα μοντέλα που έχει υιοθετήσει η ΝΔ και άλλοι στο παρελθόν» τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ν. Ρωμανός: Κατάντια της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός έκανε λόγο για «κατάντια της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κ. Κεχαγιά σημείωσε πως «προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα». «Μετά το χθεσινό ρεσιτάλ χυδαιότητας του κ. Κασσελάκη, η κα Κεχαγιά προσπάθησε σήμερα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα αντιμετωπίζοντας τους πολίτες ως ιθαγενείς και υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις που ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε στα social media ‘παρερμηνεύθηκαν’… Την ίδια ώρα ο κ. Βασιλειάδης και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζουν τη θέση τους από τις ‘παρερμηνευμένες’ αναρτήσεις του προέδρου τους, ουσιαστικά αδειάζοντάς τον, προς τιμήν τους» σημείωσε ο κ. Ρωμανός.

Παρέπεμψε δε σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος – όπως είπε – «βγήκε και δήλωσε ευθαρσώς ότι συμφωνεί με τον κ. Κασσελάκη για τους ‘υπουργούς – δολοφόνους’». «Φυσικά, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση καθώς είναι ο ίδιος που είχε αποκαλέσει παλαιότερα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κυβέρνηση δολοφόνων. Τότε, βέβαια, είχε διαγραφεί από την ηγεσία του κόμματός του. Σήμερα απλώς ακολουθεί τη γραμμή της νέας ηγεσίας. Αυτή είναι η κατάντια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν κάνει την παρερμηνεία «επιστήμη»

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στη Ν.Δ. πως «έχει κάνει την παρερμηνεία ‘επιστήμη’». «Αφού απομόνωσαν τα λεγόμενα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, παρερμηνεύουν τις δηλώσεις μου για το τι εστί παρερμηνεία. Ας ασχοληθούν με τα προβλήματα της κοινωνίας κι ας αφήσουν τη λάσπη. Κούρασαν» ανέφερε η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της.

naftemporiki.gr