Skip to main content

Ευρωεκλογές: Υπόμνημα Ν.Δ. στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των «Σπαρτιατών»

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Η ανακήρυξη των κομμάτων που θα πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές αναμένεται στις 24 Απριλίου

Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τη μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Την κατάθεση του υπομνήματος είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα υπομνήματα έχουν καταθέσει το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά. Η ανακήρυξη των κομμάτων που θα πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές αναμένεται στις 24 Απριλίου.

Στο υπόμνημα της Ν.Δ. αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «όπως προκύπτει από τα στοιχεία ο de facto ηγέτης του πολιτικού κόμματος Σπαρτιάτες είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης». «Η άσκηση της πραγματικής ηγεσίας στοιχειοθετείται από συγκεκριμένες πράξεις που παρατίθενται στο παρόν Υπόμνημα και αποδεικνύουν την κατ’ ενιαίο τρόπο εκφρασμένη βούληση του Ηλία Κασιδιάρη να ασκεί διοίκηση στο εν λόγω κόμμα, να τοποθετεί εικονική ηγεσία αλλά και να διαθέτει τον ηγετικό ρόλο προς το εκλογικό σώμα στο κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» επισημαίνεται στο υπόμνημα.

Αναφέρεται επίσης ότι το υπόμνημα «ανταποκρίνεται στην ιστορική παρακαταθήκη της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία της δημοκρατίας απέναντι στους εχθρούς της ως του πολιτικού κόμματος που οικοδόμησε τη Γ’ Ελληνική Δημοκρατία, συνέβαλε αποφασιστικά στη δικαστική δίωξη φαινομένων που έμπρακτα αντιστρατεύονται τη δημοκρατία και διαμόρφωσε το νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης εγκληματικής οργάνωσης που συγκροτεί «κόμμα-κέλυφος» υπονομεύοντας τα θεμέλια της δημοκρατίας. Επίσης, παρουσιάζει το εφαρμοστέο νομοθετικό πλαίσιο ως προς την ανακήρυξη συνδυασμών και την εφαρμογή του από τη νομολογία, η οποία επιβεβαιώνει τη συμβατότητά του με το ισχύον Σύνταγμα, αναπτύσσει ενδελεχώς την αλληλουχία των γεγονότων κατά την προεκλογική περίοδο του 2023, κατά το διάστημα μετά από τις βουλευτικές εκλογές και ενόψει των δημοτικών εκλογών της ίδιας χρονιάς, καθώς και μέχρι σήμερα. Αναδεικνύει έτσι τον ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού ηγέτη του κόμματος ‘Σπαρτιάτες’ από την ημέρα της παροχής στήριξης σε αυτό έως και σήμερα».

Το υπόμνημα, που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στον Άρειο Πάγο συνοδεύεται από παράρτημα 200 σελίδων με στοιχεία.

Διαβάστε αναλυτικά το υπόμνημα της Νέας Δημοκρατίας:

Υπόμνημα Ν.Δ. στον Άρειο Πάγο

naftemporiki.gr

Άρειος Πάγος: Αυτά είναι τα 46 κόμματα που δήλωσαν συμμετοχή στις ευρωεκλογές

Αλ. Χαρίτσης: Επιστολή στον Άρειο Πάγο για μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές