Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πόρισμά του για τα Τέμπη

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Όλοι οφείλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική Δικαιοσύνη»

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέβη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προκειμένου να καταθέσει το πόρισμα των βουλευτών του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη. Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τους Βασίλη Κόκκαλη, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, Διονύση Καλαματιανό και Γιάννη Σαρακιώτη.

Στο εν λόγω πόρισμα αναφέρεται ότι η σιδηροδρομική τραγωδία δεν οφείλεται μόνο σε ανθρώπινο λάθος, αλλά υπάρχουν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλή.

Κατά την έξοδό τους από τον Άρειο Πάγο, οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι κατέθεσαν το πόρισμα που συνέταξαν για την σιδηροδρομική τραγωδία προκειμένου να διαβιβαστεί στον εφέτη ανακριτή που διενεργεί την ανάκριση για την υπόθεση των Τεμπών. Επισήμαναν ακόμη ότι όλοι οφείλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική Δικαιοσύνη και πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό για τα όσα είπε στη σημερινή τηλεοπτική συνέντευξή του, σχολιάζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε «ως απλός παρατηρητής των γεγονότων που με αφέλεια παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την τραγωδία στα Τέμπη».

Όπως επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός «δεν είπε τίποτα για το πόρισμα της Ν.Δ. που μιλά μόνο για ανθρώπινα λάθη, δεν έδωσε καμία απάντηση στα φλέγοντα ερωτήματα που έχουν προκύψει και συνδέονται με τις παραλείψεις της κυβέρνησής του, αλλά και την προσπάθεια συγκάλυψης ενός εγκλήματος. Απλώς περιορίστηκε να σχολιάσει πως και ο ίδιος θέλει να μάθει την αλήθεια».

«Στην πραγματικότητα σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια αλλά και την ίδια μας τη λογική» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

naftemporiki.gr