Skip to main content

Δημοσκόπηση Pulse: Η ΝΔ ανεβάζει τα ποσοστά της -Πέφτει κι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ – Kέρδη για ΠΑΣΟΚ

Σταθερά ψηλά η δυσαρέσκεια για την ακρίβεια - Tο 58%  τις κρίνει αρνητικά τις κινήσεις Κασσελάκη

Eνισχυμένη κατά μία μονάδα εμφανίζεται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σε δημοσκόπηση της Pulse, σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Σεπτεμβρίου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί κατά δύο μονάδες. Ενισχυμένο κατά δύο μονάδες εμφανίζεταi το ΠΑΣΟΚ και κατά μία μονάδα το ΚΚΕ.

Ειδικότερα, η ΝΔ ανεβάζει τα ποσοστά της από το 32,5% της προηγούμενης μέτρησης στο 33,5% σήμερα, καταγράφοντας διαφορά 18,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που χάνει δύο μονάδες και πέφτει από το 17% στο 15%.Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 12% (από 10,5%), εισπράττοντας μέρος της φθοράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το ΚΚΕ στο 8,5% (από 7,5%), η Ελληνική Λύση με 4,5% και από 3% εισπράττουν «Σπαρτιάτες» και Νίκη. Η Πλεύση Ελευθερία, συγκεντρώνει ποσοστό 2,5%.

Η ακρίβεια και οι αυξήσεις των τιμών», σύμφωνα με την δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, εξακολουθoύν να είναι πρώτα στις ανησυχίες των πολιτών με το 63% να απαντά ότι είναι θέματα που τους απασχολεί «πολύ», το 23% να απαντά «αρκετά» και το 9% «μέτρια». Μόλις το 2% των ερωτηθέντων απαντά ότι η ακρίβεια απασχολεί «λίγο, ελάχιστα έως καθόλου».

Σχετικά το με το ενδιαφέρον για εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το 45% των ερωτηθέντων που  δηλώνουν ψηφοφόροι του κόμματος  απάντησαν ότι τις παρακολουθούν με ενδιαφέρον, το 25% με προβληματισμό, το 11% ουδέτερα, το 11% με ικανοποίηση και μόλις το 5% αδιάφορα

Οσον αφορά τις πρόσφατες εσωκομματικές ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη, το 58%  τις κρίνει αρνητικά (36% σίγουρα αρνητικά και 22% μάλλον αρνητικά), ενώ θετικά τις κρίνει το 25% ( (18% μάλλον θετικά και 7% θετικά). Το 17% δηλώνει ότι δεν απαντά ή δεν έχει άποψη.

Το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί αρκετά και πολύ πιθανό το να δημιουργηθεί νέο κόμμα στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανησυχία προκαλεί στους ερωτηθέντες και ο πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς. Το 84% δηλώνει ότι οι εξελίξεις τους απασχολούν «πολύ» (57% και «αρκετά» (27%), μέτρια 8%,  λίγο 2%, ελάχιστα έως καθόλου επίσης 2% και 4% δεν απάντησαν.