Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζεται για την κοινοβουλευτική μάχη του προϋπολογισμού – Τι θα συζητηθεί στην Κ.Ο.

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, η αξιωματική αντιπολίτευση «θα παρουσιάσει τεκμηριωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας»

Τα δύο κρίσιμα θέματα που απασχολούν καθημερινά τους πολίτες και απαιτούν απαντήσεις, την ακρίβεια και τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, βάζει σε πρώτο πλάνο ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη, την Ημαθία και τη Λάρισα.

Όπως ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «θα τεθεί το μείζον ζήτημα της ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημα των πολιτών και γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις». Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «το προσχέδιο του κυβερνητικού προϋπολογισμού, όχι μόνο δεν απαντά, αλλά επιτείνει περαιτέρω το πρόβλημα». Η αξιωματική αντιπολίτευση – κατά τις ίδιες πηγές, αντιμετωπίζει το εν λόγω προσχέδιο ως «προϋπολογισμό ακρίβειας» και σε αυτό το πλαίσιο σε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών «θα παρουσιάσει τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας».

Στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όπως επισήμαναν πηγές του κόμματος είναι η «γείωση με τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες». Σημειώνεται ότι στη συζήτηση έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν οι συντονιστές/ συντονίστριες και οι αναπληρωτές/ αναπληρώτριες των τμημάτων της Κεντρικής Επιτροπής.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Με πρωτοβουλία Κασσελάκη το ραντεβού με Μητσοτάκη – Προσκλήσεις και σε ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ

Επιπλέον, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές στην αυριανή συνεδρίαση θα αναλυθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών ”Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις”. Πρόκειται, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου για «ένα νομοσχέδιο, το οποίο κάτω από τον ευφημισμό του τίτλου και τον ψευδεπίγραφο μανδύα αξιοκρατίας, ουσιαστικά διαιωνίζει τον άκρατο κομματισμό και την ευνοιοκρατία στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παράλληλα με την αντίκρουση του νομοσχεδίου τής κυβέρνησης, σε συνεργασία με θεσμικούς και συλλογικούς φορείς θα παρουσιάσει στους πολίτες ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης και αναμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης, ξεδιπλώνοντας τη δική του εναλλακτική πρόταση για την στελέχωση των διοικήσεων του Δημοσίου» επισήμαναν οι πηγές του κόμματος.