Skip to main content

Ευκλ. Τσακαλώτος: Ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται στην κουλτούρα της Αριστεράς

Φωτ. Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Θέση για την παραπομπή τριών κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας έλαβε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι η κουλτούρα της Αριστεράς δεν περιλαμβάνεται ο αποκεφαλισμός.

ΣΥΡΙΖΑ: Πυκνώνουν τα σύννεφα της διάσπασης – Νέα πυρά από Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη

«Ο χώρος της κριτικής Αριστεράς έχει μια ιστορία, μια παράδοση, μια κουλτούρα όπου ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται, πόσο μάλλον εξ αποστάσεως» ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Τσακαλώτος.

«Όπως είπα στην Πολιτική Γραμματεία είναι κατανοητή μια ειλικρινής αγωνία για ενότητα αλλά με τέτοιες πρακτικές δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφικτή. Ίδωμεν» πρόσθεσε στην ανάρτησή του.

Πυκνώνουν τα σύννεφα της διάσπασης

Υπενθυμίζεται ότι με ανάρτησή του αργά χθες το βράδυ από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  γνωστοποίησε πως παραπέμπει προς διαγραφή τους Νίκο Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνο Σκουρλέτη, «που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα». «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.. Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μας στερήσουν την επόμενη» διαμήνυσε ο κ. Κασσελάκης μέσω social media.

Οι παραπάνω παραπομπές έρχονται να προστεθούν σε αυτή τη Στέφανου Τζουμάκα και βαθαίνουν ακόμη περισσότερο το ρήγμα ανάμεσα στην ηγεσία και σε πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Στέλιου Κούλογλου ότι αποχωρεί από την ευρωομάδα του κόμματος.