Skip to main content

Β. Στίγκας: Καταθέτει στην Εισαγγελία του Α.Π. – Τα νέα δεδομένα στο «σίριαλ» με τους Σπαρτιάτες

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διενεργεί προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις δημόσιες καταγγελίες του αρχηγού των «Σπαρτιατών» περί «Greek Mafia και Δον Κορλεόνε»

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέβη ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας, προκειμένου να καταθέσει σχετικά με τις δηλώσεις του στη Βουλή περί «Greek Mafia και Δον Κορλεόνε».

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διενεργεί προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις δημόσιες καταγγελίες του αρχηγού των «Σπαρτιατών», ότι βουλευτές του κόμματός του, που είναι υποστηριζόμενοι από τον καταδικασθέντα με την Χρυσή Αυγή Ηλία Κασιδιάρη, είναι καθοδηγούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε.

Σημειώνεται ότι χθες προέκυψαν νέα δεδομένα στο «σίριαλ» με τους «Σπαρτιάτες» καθώς ο πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε την επιστροφή των τριών διαγραφέντων βουλευτών στην Κ.Ο.

Απευθυνόμενος συγκεκριμένα στους τρεις διαγραφέντες βουλευτές (Δημητροκάλλη, Κατσιβαρδά και Κόντη) ο κ. Στίγκας τους κάλεσε να επανενταχθούν στο κόμμα έπειτα από συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν – όπως ανέφερε – εκατέρωθεν.

Στη συνάντηση της Κ.Ο. – σύμφωνα με τον κ. Στίγκα – εκτιμήθηκε η θέση των βουλευτών, και η παραδοχή ότι η μη παρουσία τους στην Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη εβδομάδα «αποτέλεσε ατόπημα για το οποίο ζητήθηκε συγγνώμη».

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε πως η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις νομικές δυνατότητες που έχει. «Η κυβέρνηση νομοθετεί και από εκεί και πέρα δίνει τα εργαλεία στη Δικαιοσύνη. Δεν μιλήσαμε γι’ αυτό, αλλά κάθε δυνατότητα που έχουμε, είτε σε επίπεδο χρηματοδότησης είτε σε επίπεδο εφαρμογής του νόμου, εμείς το εξετάζουμε και θα επανέλθουμε» είπε.

«Πάντα έχουν βαρύτητα αυτά που λες, αλλά πόσο μάλλον όταν τα λες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σε μια συζήτηση αρχηγών κομμάτων, αξιολογούνται από τη Δικαιοσύνη σε ανώτατο επίπεδο. Και ό,τι και να πει ο οποιοσδήποτε στη συνέχεια, αυτά έχουν καταγραφεί και θα ελεγχθούν» πρόσθεσε σχετικά με τις παλινωδίες της ηγεσίας του κόμματος.

Σημείωσε τέλος πως «όλες αυτές οι εικόνες που βλέπουμε, για χρήματα, οι καταγγελίες για εκβιασμούς, είναι μία ακόμη απάντηση για το ποιος τελικά είναι αντισυστημικός, ποιος είναι χρήσιμος και ποιος μπορεί να κάνει καλύτερες τις ζωές μας».