Skip to main content

Σπαρτιάτες: Στην κόψη του ξυραφιού το κόμμα – Με 7 βουλευτές πλέον η Κ.Ο.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η Κ.Ο. «Σπαρτιάτες», που εισήλθε στη Βουλή με 12 βουλευτές, αποτελείται πλέον από 7 μέλη, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση στη Βουλή από άποψη κοινοβουλευτικής δύναμης

Στους επτά βουλευτές έχει υποχωρήσει πλέον η κοινοβουλευτική δύναμη των «Σπαρτιατών» μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Γεωργαντάς ανέγνωσε την επιστολή του πρόεδρου του κόμματος «Σπαρτιάτες» Β. Στίγκα, με την οποία θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους Ι. Κόντη, Ι. Δημητροκάλη και Χ. Κατσιβαρδά, καθώς και τις επιστολές των, εκλεγέντων με το ίδιο κόμμα, Γ. Μανούσου και Κ. Φλώρου, με τις οποίες γνωστοποιούν στη Βουλή ότι ανεξαρτητοποιούνται.

Έπειτα από τις παραπάνω εξελίξεις η Κοινοβουλευτική Ομάδα «Σπαρτιάτες», που εισήλθε στη Βουλή με 12 βουλευτές, αποτελείται τώρα από 7 βουλευτές, καταλαμβάνοντας πλέον την τελευταία θέση από άποψη κοινοβουλευτικής δύναμης. Ειδικότερα η εκπροσώπηση των κομμάτων έχει πλέον ως εξής: ΝΔ 158, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 47, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 32, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 12, Νίκη 10, Πλεύση Ελευθερίας 9, Σπαρτιάτες 8, ανεξάρτητοι 5.

Σημειώνεται ότι αν μείνουν λιγότεροι από πέντε βουλευτές τότε η Κ.Ο. θα διαλυθεί.

Βασίλης Στίγκας: Καταθέτει αύριο στην εισαγγελέα του Α.Π. για τα περί Greek Mafia

Οι καταγγελίες του αρχηγού του κόμματος, Βασίλη Στίγκα έχουν προκαλέσει σοβαρή κρίση στο εσωτερικό του κόμματος. Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διενεργεί προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες του αρχηγού των «Σπαρτιατών», ότι βουλευτές του κόμματός του, που είναι υποστηριζόμενοι από τον καταδικασθέντα με την Χρυσή Αυγή Ηλία Κασιδιάρη, είναι καθοδηγούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε. Στο πλαίσιο αυτό ο Βασίλης Στίγκας θα κληθεί να καταθέσει στην στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο Βασίλης Στίγκας με σημερινές του δηλώσεις του υποστήριξε ότι μπορεί να προχωρήσει και μόνος του, ενώ επανέλαβε τη στήριξή του στον Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων, παρά το γεγονός – όπως είπε – ότι εχουν ιδεολογικές και πρακτικές διαφορές. «Αυτός ο άνθρωπος με στήριξε. Κατά γενική ομολογία εάν δεν με στήριζε, εγώ και οι Σπαρτιάτες δεν θα είχαμε μπει στη Βουλή» είπε για να προσθέσει ωστόσο: «Έκλεισε ο κύκλος με τον Κασιδιάρη. Με στήριξε, τον στήριξα».

Ανέφερε τέλος ότι ο αδελφός του Ηλία Κασιδιάρη είναι μετακλητός υπάλληλος σε βουλευτή των «Σπαρτιατών».