Skip to main content

Εκλογές 2023: Τα φαβορί για το νέο υπουργικό συμβούλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» νέος υπουργός Οικονομικών αναμένεται να οριστεί ο Κωστής Χατζηδάκης. Στο εργασίας ο Άδωνις Γεωργιάδης. Περισσότεροι 40αρηδες και γυναίκες.

Η γενιά των 40αρηδων αναμένεται να έχει την τιμητική της στο νέο υπουργικό συμβούλιο, που θα ορίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ εκτιμάται ότι θα συμμετέχουν σε αυτό και περισσότερες γυναίκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» νέος υπουργός Οικονομικών αναμένεται να οριστεί ο Κωστής Χατζηδάκης, με αναπληρωτή τον Νίκο Παπαθανάση. Ο Χρήστος Σταϊκούρας θα μετακινηθεί πιθανότατα στο υπουργείο Μεταφορών, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης θα αναλάβει το υπουργείο Εργασίας.

Ο Νίκος Δένδιας, κατά τις πληροφορίες, θα αναλάβει το υπουργείο Άμυνας, ενώ για το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εξωτερικών ακούγεται το όνομα του Γιώργου Γεραπετρίτη. Η Νίκη Κεραμέως αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών, με το υπουργείο Παιδείας να πηγαίνει στον Κυριάκο Πιερρακάκη. Προς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης φαίνεται να οδεύει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το υπουργείο Υγείας αναμένεται να αναλάβει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ακούγεται έντονα το όνομα του Γιώργου Φλωρίδη για το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην κυβέρηση αναμένεται επίσης να είναι τρεις νέες γυναίκες, αν και υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για τον ρόλο τους: Πρόκειται για τις Σοφία Ζαχαράκη, Δόμνα Μιχαηλίδου και Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Όλες οι εξελίξεις live από το Naftemporiki.gr