Skip to main content

Συνάντηση Ι. Σαρμά με Αλ. Τσίπρα- «Εξέφρασα την ανησυχία μου για τη στοχοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας»

POOL/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ/EUROKINISSI

«Η Άγκυρα ήδη τρίβει τα χέρια της»- Εργαλειοποιείται η ΕΥΠ, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά είχε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι ζήτησε τη συνάντηση προκειμένου να εκφράσει την έντονη ανησυχία του «για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Εγείρεται πια μείζον θεσμικό και εθνικό ζήτημα».

Όπως είπε, εξέφρασε την ανησυχία του για τη στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, «μία πρακτική που διχάζει την τοπική κοινωνία, πολώνει και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους».

«Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι μία τακτική που έχει ήδη κάνει την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο με τον οποίο εργαλειοποιείται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, «με στοχευμένες, αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, φιλικά προς τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις».

«Κι όπως γνωρίζετε, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της ΕΥΠ, μια Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που τα προηγούμενα χρόνια μετατράπηκε σε μια υπηρεσία αποκλειστικά για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της στενής εξουσίας του κ. Μητσοτάκη, με παράνομες παρακολουθήσεις των πολιτικών του αντιπάλων, με παράνομες παρακολουθήσεις υπουργών, ακόμα και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων», συνέχισε.

«Και τώρα αυτή την ΕΥΠ δεν διστάζει ο κ. Μητσοτάκης να την εργαλειοποιεί στον προεκλογικό αγώνα, και αυτό κατά την άποψή μας είναι απαράδεκτο, άθλιο, εθνικά επιζήμιο», είπε, συμπληρώνοντας ότι εξέφρασε την ανησυχία του σε σχέση με την τακτική του ωμού εκβιασμού και της στοχοποίησης.

«Η μουσουλμανική κοινότητα στη Θράκη και κυρίως η τουρκική επιρροή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με στοχοποίηση ούτε με διχασμό. Μπορεί να αντιμετωπιστεί μονάχα μέσα από τη θωράκιση και ενίσχυση της ισονομίας και ισοπολιτείας, μέσα από τις αποφάσεις που από κοινού λάβαμε στην ειδική διακομματική επιτροπή που συγκροτήθηκε το 2020», ανέφερε επίσης.

Αναφερόμενος επίσης στις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, έκανε λόγο για ωμό εκβιασμό, «ότι αν δεν μας ψηφίσετε, θα περάσετε δύσκολα τα επόμενα τέσσερα χρόνια», υποστήριξε ότι δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά την μουσουλμανική μειονότητα. «Έγιναν εσκεμμένα μπροστά στις κάμερες για να περάσει αυτό το μήνυμα σε κάθε σπίτι, σε κάθε Έλληνα, σε κάθε κοινωνική ομάδα».

«Είναι μια πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει. Όποιος πολίτης έχει αντίθετες σκέψεις με αυτές της απόλυτης και ανεξέλεγκτης κομματικής και οικογενειακής εξουσίας στο απώτερο μέλλον θα βρίσκεται στο στόχαστρο», ανέφερε διαβεβαιώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί απέναντι σε αυτό το μήνυμα, «το ανατριχιαστικό που είναι μήνυμα εις βάρος της Δημοκρατίας». «Θα είμαστε εγγυητές του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας, θα σταθούμε απέναντι, όρθιοι, ώστε να μην περάσει ο φόβος σε κάθε πολίτε. Η Ελλάδα έχει ισχυρή Δημοκρατία και θα παραμείνει ισχυρή Δημοκρατία».