Skip to main content

Σκέρτσος: Καταδικαστέες οι δηλώσεις Ψαριανού – ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί την ακραία τοξικότητα

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Ο κ. Ψαριανός έχει κληθεί και έχει δώσει εξηγήσεις - το θέμα κλείνει εδώ» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. - Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Καταδικαστέες» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άκης Σκέρτσος τις δηλώσεις του Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος σε ανάρτησή του καταφερόταν κατά εκπαιδευτικών που σύμφωνα με τον ίδιο «πανηγύριζαν» για την κυβερνοεπίθεση στην τράπεζα θεμάτων.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Σκέρτσος ανέφερε πως ο κ. Ψαριανός «έχει κληθεί και έχει δώσει εξηγήσεις» για να συμπληρώσει πως «το θέμα κλείνει εδώ». «Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Προφανώς δεν στοχοποίησε ανθρώπους, δεν στοχοποίησε κλάδους. Στοχοποίησε συγκεκριμένες συμπεριφορές. Το αφήνουμε εδώ» πρόσθεσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Τον κρατάνε στα ψηφοδέλτια

Οι παραπάνω αναφορές του κ. Σκέρτσου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως «δια του εκπροσώπου, προσχώρησε στις χυδαιότητες Ψαριανού κατά του συνόλου των καθηγητών της μέσης εκπαίδευσης».

«Για τον κ. Μητσοτάκη, οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί Ψαριανού, όπως ‘καθάρματα’, ‘αρχιμαφιόζοι’, ‘σκουλήκια’ και ‘αλήτες’, είναι χαρακτηρισμοί για τους οποίους δεν τρέχει τίποτα, αφού τον κρατάει στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί όχι μόνο την ακραία τοξικότητα του κ. Ψαριανού, αλλά και την απαξίωση των εκπαιδευτικών και της Παιδείας στο παρά ένα των Πανελλαδικών» σχολίασε η Κουμουνδούρου.

«Εύλογα γεννιούνται τα ερωτήματα για το αν η υιοθέτηση από τη Ν.Δ. της χυδαιότητας Ψαριανού προοιωνίζεται την κομματική εργαλειοποίηση της αξιολόγησης των καθηγητών από μια πανίσχυρη και ανεξέλεγκτη κυβέρνηση Μητσοτάκη» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την επαναφορά του κλίματος δημοκρατίας και συνεργασίας στα σχολεία, με την επαναφορά του ν.4547/2018 περί αποτίμησης και προγραμματισμού εκπαιδευτικού έργου».

ΟΛΜΕ: Χυδαίες ύβρεις

Σημειώνεται ότι με ανακοίνωσή της νωρίτερα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) γνωστοποίησε πως έχει ήδη δώσει εντολή στη νομική της σύμβουλο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ψαριανός καταφέρεται εναντίον των εκπαιδευτικών και του λειτουργήματός τους. Εχθές, μετά την πρωτοφανή κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων, εξέφρασε για άλλη μία φορά το μένος του για τους/τις εκπαιδευτικούς και την ΟΛΜΕ, χαρακτηρίζοντάς τους με χυδαίες ύβρεις. Η απαράδεκτη συμπεριφορά του δεν θα γίνει ανεκτή» ανέφερε η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της και πρόσθεσε: «Αναρωτιόμαστε αν η Ν.Δ., με την οποία ο κ. Ψαριανός είναι υποψήφιος βουλευτής, συμφωνεί με τις δηλώσεις αυτές και αναμένουμε την αντίδρασή της».

naftemporiki.gr