Skip to main content

Η επόμενη μέρα στην Τουρκία μετά την επανεκλογή Ερντογάν – Ο Α. Συρίγος και ο Ε. Αποστολάκης στο Naftemporiki TV

Τι ανέφεραν ο Άγγελος Συρίγος και ο Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στην εκπομπή Politics του Naftemporiki TV

Στην επανεκλογή Ερντογάν στο τιμόνι της προεδρίας της Τουρκίας, αλλά και στο πώς διαμορφώνεται η επόμενη μέρα στη γειτονική χώρα, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο κανάλι της Ναυτεμπορικής οι κ.κ. Άγγελος Συρίγος και Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο κ. Συρίγος σχολίασε: «Ο Ερντογάν βλέπει καθαρά τον εαυτό του ως συνεχιστή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Είναι η τελευταία του θητεία ως προέδρου και το κακό είναι ότι στις τελευταίες θητείες πολλές φορές κάποιος έχει την αίσθηση ότι συναλλάσσεται με την ιστορία απευθείας και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».

Από την πλευρά του ο κ. Αποστολάκης τόνισε πως «είδαμε τα αποτελέσματα στην Τουρκία με την κυριαρχία του Ερντογάν να είναι απόλυτη. Γεγονός είναι ότι η Τουρκία έχει σχεδιάσει τη στρατηγική της και έχει συγκεκριμένους στόχους από τους οποίους δεν ξεφεύγει. Αυτή τη στιγμή, έστω και συμβολικά, ο πρόεδρός της χρησιμοποιεί την Αγία Σοφία και περνάει ένα μήνυμα που λέει ότι εγώ είμαι ένα κράτος κυρίαρχο και κάνω αυτό που νομίζω χωρίς να δέχομαι πιέσεις από κανέναν».