Skip to main content

Αλ. Τσίπρας στο Προεδρικό: Στα κρίσιμα υπουργεία να τοποθετηθούν άνθρωποι με εμπειρία

Menelaos Myrillas / SOOC

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι καλό είναι να υπάρξει μέριμνα ώστε η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης να αντανακλά πολιτικό πλουραλισμό και όχι μονομέρεια

Την τοποθέτηση ανθρώπων με εμπειρία στα κρίσιμα υπουργεία, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τυχόν έκτακτα γεγονότα, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την τοποθέτησή του στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι καλό είναι να υπάρξει μέριμνα ώστε η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης να αντανακλά πολιτικό πλουραλισμό και όχι μονομέρεια.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι πρέπει να ακολουθηθούν όσα προβλέπει το Σύνταγμα για τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, προσθέτοντας ότι αυτό είναι γνωστό από τη θέση και τη στάση των κομμάτων τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή, άκαρπη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, άνοιξε τον δρόμο για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης. Στις 13.00 η κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ιωάννη Σαρμά, στον οποίο και ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, με την οποία και θα πορευτεί η χώρα μέχρι τις νέες κάλπες που – όπως όλα δείχνουν – θα στηθούν στις 25 Ιουνίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Ποια ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι

Ν. Ανδρουλάκης: Ο υπηρεσιακός ΥΠΟΙΚ να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής – Τι ζήτησε για τους υπ. Άμυνας και Εξωτερικών