Skip to main content

Ν. Ανδρουλάκης: Ο υπηρεσιακός ΥΠΟΙΚ να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής – Τι ζήτησε για τους υπ. Άμυνας και Εξωτερικών

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Όπως ανέφεραν από τη Χαριλάου Τρικούπη, κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συμφωνήθηκε η διενέργεια εκλογών στις 25 Ιουνίου. 

Τα πρόσωπα που θα οριστούν ως υπηρεσιακοί υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, πρέπει να είναι άτομα με γνώση των εν λόγω κρίσιμων χαρτοφυλακίων, σημείωσε -σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Ανδρουλάκης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπογράμμισε επίσης ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι δεν είναι τα αναλογικότερα εκλογικά συστήματα που εμποδίζουν τον σχηματισμό κυβερνήσεων, όπως άλλωστε υποδηλώνει και η ευρωπαϊκή εμπειρία.

Όπως ανέφεραν από τη Χαριλάου Τρικούπη, κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιβεβαιώθηκε και τυπικά η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, ενώ συμφωνήθηκε η διενέργεια εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή, άκαρπη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, άνοιξε τον δρόμο για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης. Στις 13.00 η κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ιωάννη Σαρμά, στον οποίο και ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, με την οποία και θα πορευτεί η χώρα μέχρι τις νέες κάλπες που – όπως όλα δείχνουν – θα στηθούν στις 25 Ιουνίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Ποια ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι

Αλ. Τσίπρας στο Προεδρικό: Στα κρίσιμα υπουργεία να τοποθετηθούν άνθρωποι με εμπειρία