Skip to main content

Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Ποια ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS

Τα επικρατέστερα ονόματα για τις καίριες υπουργικές θέσεις - Τι ζήτησαν Αλ. Τσίπρας και Ν. Ανδρουλάκης στη σύσκεψη των αρχηγών

Η σημερινή, άκαρπη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, άνοιξε τον δρόμο για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης. Στις 13.00 η κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ιωάννη Σαρμά, στον οποίο και ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, με την οποία και θα πορευτεί η χώρα μέχρι τις νέες κάλπες που – όπως όλα δείχνουν – θα στηθούν στις 25 Ιουνίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης αναμένεται να λάβει χώρα την Παρασκευή και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες για τα άτομα που θα αναλάβουν τα καίρια υπουργεία ως υπηρεσιακοί υπουργοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ονομάτων που συζητώνται είναι αυτό του πρέσβη επί τιμή Βασίλη Κασκαρέλη, ο οπίος φέρεται να προτείνεται για υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών. Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ακούγονται ως επικρατέστερες επιλογές τα ονόματα του επίσης πρέσβη επί τιμή Παύλου Αποστολίδη και του πρέσβη επί τιμή Δημήτρη Παρασκευόπουλου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου προκρίνεται για τη θέση της υπηρεσιακής υπουργού Υγείας.

Τι ζήτησαν Αλ. Τσίπρας και Ν. Ανδρουλάκης στη σύσκεψη των αρχηγών

Κατά την τοποθέτηση του στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι καλό είναι να υπάρξει μέριμνα ώστε η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης να αντανακλά πολιτικό πλουραλισμό και όχι μονομέρεια, και στα κρίσιμα υπουργεία να τοποθετηθούν άνθρωποι με εμπειρία ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τυχόν έκτακτα γεγονότα.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν πως στη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι οι υπηρεσιακοί υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών που θα οριστούν, πρέπει να είναι πρόσωπα με γνώση των εν λόγω κρίσιμων χαρτοφυλακίων.